Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK MINISTARA

I Arapska liga nakon kritika osudila Izrael zbog Gaze

Palestina
Ayman Nobani/DPA/PIXSELL
17.05.2018.
u 06:41

Poručili su - suprostavit ćemo se izraelskoj agresijina palestinski narod i ilegalnom preseljenju veleposlanstva.

Na zahtjev Saudijske Arabije arapski ministri vanjskih poslova održat će danas sastanak Arapske lige zbog izraelsko-palestinske krize. Svrha sastanka bit će “suprotstaviti se izraelskoj agresiji na palestinski narod” i “ilegalnoj odluci SAD-a da preseli veleposlanstvo u okupirani Jeruzalem”.

Inzistiranje Saudijske Arabije na tom sastanku došlo je nakon velikih kritika iz arapsko-islamskog svijeta zbog njihova pasivnog stava na krvave događaje u pojasu Gaze.

Jučerašnji sastanak stalnih predstavnika Arapske lige o američkom preseljenju veleposlanstva u Jeruzalem, što je glavni tajnik Arapske lige Ahmed Aboul Gheit kvalificirao kao “jasno kršenje međunarodnog prava”, bio je priprema za današnju sjednicu. Glavni tajnik Arapske lige osudio je “masakr” Izraela nad Palestincima. Panarapska organizacija pozvala je Međunarodni kazneni sud da pokrene istragu.

 

Ključne riječi

Komentara 4

RO
robertbruckner
10:25 17.05.2018.

Jo tu predlozem püalestincima kaj bodo mitingovalji do smrti, culji smo prekjucer jadno mamu kaj je rekla na pokopu svoga sina: de su vezda oni nasi Predigi i hamas koji su doslji kamijonima i se tiralji na granicu, de je ve predigt koji je pozvav se da se ide na granicu, tu ve nema niti jadnoga a neje ji bilo niti na granici, to nase novine i tv nesu prenjelje.

RO
robertbruckner
10:26 17.05.2018.

Arapska ljiga to su muslimoni i si drze skupa nesu kak mi katoliki po kojima komunisti seru u ime srpske demokratije a ne demokracije

Avatar nekakav
nekakav
12:32 17.05.2018.

arapska liga bez gadafija, assada, sadama huseina i iranaca, je klub licemjera. današnji arapski svijet je gomila...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije