Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI PROBLEM ZA UMIROVLJENIKE

HZZO: Premijer će omogućiti zakinutima dopunsko

njemački umirovljenici
Foto: DPA/Pixsell
1/3
19.12.2019.
u 14:14

Više od 250 tisuća umirovljenika posljednjih godina izgubilo pravo na dopunsko.

Hrvatska stranka umirovljenika prikupila je više od 52 tisuće potpisa za povećanje prihodovnog cenzusa za dopunsko zdravstveno osiguranje.

Kroz proteklih mjesec dana ta je stranka prikupljala potpise da se za samce cenzus poveća sa 939 na 2340 kuna te po članu obitelji sa 1516 na 1830 kuna napominjući kako je više od 250 tisuća umirovljenika posljednjih godina izgubilo pravo na dopunsko.

- Mislim da će gospodin Andrej Plenković naći zajednički jezik sa umirovljenicima i svim ovim ljudima koji su u takvom prihodovnom cenzusu zakinuti jer su povećanjem plaće ili mirovine od 20ak kuna ostali bez dopunskog - komentirao je dr. Lucian Vukelić, ravnatelj HZZO-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije