Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica Upravnog vijeća

HZZO povećao je cijene usluga bolničkim zdravstvenim ustanovama

opća bolnica Šibenik
Hrvoje Jelavić/Pixsell
24.10.2019.
u 15:48

Radi zapošljavanja što većeg broja doktora medicine u zdravstvenom sustavu HZZO će i dalje financirati rad doktora medicine bez specijalizacije

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) povećao je cijene zdravstvene zaštite koju plaća bolničkim zdravstvenim ustanovama, što za njih znači povećanje prihoda, priopćeno je danas nakon sjednice Upravnog vijeća HZZO-a.

Povećana je osnovna vrijednost s kojom se množe koeficijenti za dijagnostičko-terapijske skupine, pa je tako dosadašnja osnovna vrijednost povećana s 8020 kuna na 8100 kuna.

Radi zapošljavanja što većeg broja doktora medicine u zdravstvenom sustavu HZZO će i dalje financirati rad doktora medicine bez specijalizacije. Dopunom Odluke o izboru doktora medicine bez specijalizacije za koje će se financirati rad pod nadzorom temeljem javnog natječaja, u Listu prvenstva uvršten je 21 kandidat.

Nastavlja se i financiranje rada pripravnika - doktora medicine, doktora dentalne medicine, magistara farmacije i magistara medicinske biokemije i laboratorijske medicine na osnovu javnog natječaja, te je na Liste prvenstva pripravnika uvršteno 18 kandidata - 15 doktora medicine i 3 magistra medicinske biokemije i laboratorijske medicine.

Nakon provedenih natječaja, ugovorne zdravstvene ustanove i drugi ugovorni subjekti HZZO-a sklopit će ugovore o radu s odabranim kandidatima.

HZZO će u studenome raspisati natječaj za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja za djelatnosti bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite te posebne programe za iduće trogodišnje razdoblje, od 2020. do 2022. godine, kaže se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije