Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dugovanja

HZZO poslao obavijest osiguranicima dopunskog zdravstvenog osiguranja

'04.01.2010, Zagreb, Hrvatska - Ilustracija za zdravstveno osiguranje i dopunsko zdravstveno osiguranje. Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
15.06.2015.
u 15:27

Analiza dugovanja osiguranika dopunskog zdravstvenog osiguranja pokazala je da veći broj osiguranika duguje jedan, dva ili tri obroka premija

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) proveo je analizu dugovanja osiguranika dopunskog zdravstvenog osiguranja koji imaju administrativnu zabranu na mirovinu. Analiza je pokazala da veći broj osiguranika duguje jedan, dva ili tri obroka premija, te je iz tog razloga HZZO uputio veći broj poziva na plaćanje zaostatka.

– Osiguranike koji zaprime poziv, a smatraju da dugovanje ne postoji, pozivamo da pripreme uplatnice ili drugi dokaz o uplati koji posjeduju te da se osobno jave najbližem regionalnom uredu odnosno područnoj službi HZZO-a. Moguće je da će se zbog povećanog broja poziva i posjeta osiguranika regionalnim uredima i područnim službama stvoriti manja čekanja te u tom slučaju osiguranike molimo za strpljenje i razumijevanje – priopćio je HZZO.

Za sve informacije osiguranici se mogu obratiti HZZO-u i putem elektroničke pošte na adresu: dopunsko-osiguranje@hzzo.hr te putem besplatnog info telefona 0800 7989.

>> HZZO se ispričava zbog obavijesti o dugu od nekoliko lipa korisnicima trajnih naloga

Komentara 3

TO
tobita
16:42 15.06.2015.

Ma kako su se se sjetili nakon 4 mjeseca. Istina je puno kompliciranija i o tome je jedino " "24 Sata" nešto napisao na zamolbu profesorice umirevljonice, koja se žalila sa ostalih 1300 umirovljenika HZZO se nikad nije očitovao putemm medija zato što setadi o njihovom propustu. Prije pet godina oni su postali samostalni ( po pitanju dopunskog osiguranja), i u tom prelaznom periodu nikome nisu poslali uplatnice niti su naplatili putem trajnog naloga naknadu za 3-4 mjeseca dopunskog osiguranja. Bilo bi dobro da nam barem napisete o kojoj godini se r

TO
tobita
17:03 15.06.2015.

Da li su sporne uplatnice iz 2011. ili se radi o sadašnjem vremenu.? Ako su u pitanju uplatnice za dopunsko osiguranje od prije 4 g. nitko ih nije mogao platiti, jer su oni zakazali. To je njihovo ne profesionalno poslovanjee pa bi trebali sami snositi troškove a ne tražiti da im se nakon 4 g. plati glavnica i kamata od 65%Trebali bi sve dobro istražiti i o tome nešto ozbiljno napisati. Ja sam sve platio iako se nisu htjeli naplatiti putem trajnog naloga. (glavnica je bila 320. kuna a kamata 270. hk. ako oni terete građane da nešto nije plaćeno onda to oni trebaju dokazati da nije naplaćeno. Samo u slučaju da osiguranici njih tuže,moraju donijeti potvrdu o plaćanju(nakon 4 g.) Ja sam prešao u Croatia osig. kao i mnogi drugi s kojima sam danima čekao u redu da saznam gdje se dogodio propust.

HR
hromcan
08:14 16.06.2015.

Djelatnici zdrastva su zbilja super i ja im se divim ali stvarno su podplaćeni kao i svi u državnim službama jer ova vlast oče UNIŠTITI HRVATSKU. Neće narod glasati za HDZ već protiv DFP-a. I hvala Bogu neće ih više biti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije