Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez zabrane

HZZO: Nije točno da nam EU zabranjuje dopunsko osiguranje!

zdravlje,bolest,doktori,dijete,liječnik (1)
Thinkstock
23.08.2013.
u 16:02

Netočna je i neprovjerena informacija da je Europska komisija naložila HZZO-u da mora odustati od ugovaranja dopunskog zdravstvenog osiguranja, tvrdi zavod

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje nije primio nikakav nalog Europske komisije da mora odustati od ugovaranja polica dopunskog zdravstvenog osiguranja kako to navode pojedine dnevne novine i internetski portali. 

HZZO javlja da se radi o netočnoj i neprovjerenoj informaciji koja bi mogla bespotrebno uznemiriti 2 milijuna i 370 tisuća naših osiguranika, vlasnika police dopunskog osiguranja. 

- Dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a i dalje je najbolje i najsigurnije na hrvatskom tržištu. Niti jedno drugo dopunsko osiguranje nije besplatno za skoro 900 tisuća osiguranika čije police pokriva državni proračun. Promjene u dopunskom zdravstvenom osiguranju neće se raditi preko noći, već sustavno, s punom ozbiljnošću i odgovornošću, na državnoj razini i kroz zakone koji reguliraju provođenje dopunskog zdravstvenog osiguranja u Hrvatskoj. Dapače, ne samo da se dopunsko osiguranje HZZO ne ukida, već ćemo uskoro Upravnom vijeću uputiti konkretan prijedlog o snižavanju i ujednačavanju cijena polica dopunskog zdravstvenog osiguranja. Na taj ćemo način našim osiguranim osobama učiniti dopunsko osiguranje još pristupačnijim, te očekujemo još veći interes naših osiguranika za našom policom dopunskog zdravstvenog osiguranja - kažu u HZZO-u.

>>HZZO više neće smjeti ugovarati dopunsko osiguranje!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije