Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemilosrdna birokracija

23 sata dnevno bolestan provodi u krevetu, a komisija ga poslala - na posao

bolnica
Dubravka Petric/PIXSELL, ilustracija
20.11.2017.
u 21:37

Otac dvoje djece je u posljednje dvije godine ima četiri operacije, boluje od pareze stopala te dane provodi u krevetu u pelenama...

Josipa Berečića iz Šaga Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, nakon obavljenog vještačenju u Zavodu za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom poslao je na posao, iako se radi o teškom bolesniku koji 23 sata dnevno provodi u krevetu, piše Glas Slavonije.  

Otac dvoje djece je u posljednje dvije godine ima četiri operacije, boluje od pareze stopala te dane provodi u krevetu u pelenama i ne može se kretati bez tuđe pomoći i ortopedskih pomagala. 

bolnica
1/7

Krajnje ponižavajući odnos institucija

- Uz gorko saznanje da se nikada više neću moći samostalno kretati, niti funkcionirati bez tuđe pomoći, da ću ostatak života provesti prikovan uz postelju, ovakav odnos prema bolesnom čovjeku naših institucija krajnje je ponižavajući i dodatno nas bolesnike psihički uništava - rekao je strojobravar Berečić. 

Zbog toga što mu je odbijena mogućnost da ostane na bolovanju, Berečić će sada svoju četveročlanu obitelj, u kojoj supruga radi povremene poslove, a djeca imaju 15 i 12 godina, morati prehranjivati naknadom sa Zavoda za zapošljavanje

Komentara 9

OB
ObrenM
21:52 20.11.2017.

Prokleti samozivi lopovski birokrati.Takove su sve dosadasnje vlade.

Avatar dobry
dobry
23:13 20.11.2017.

Bliži se trenutak kada ce sva ova nagomilana g.... biti rastjerana MOTKOM!

AV
avim
10:20 21.11.2017.

Taj Hhzo jako lijepo koristi ,,igre rijeci,,osjetio sam to na svojoj pokojnoj zeni.Operira rak ,posalju je na procjenu radne sposobnosti koju nemogu niti smiju napraviti dok traje ljecenje,a ljecenje traje cijeli zivot,umrla je a mirovinu nije mogla dobiti.To su igre koje oni jako dobro znaju koristiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije