Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPUŠTANJE MJERA

HZJZ objavio: Ovih uputa se frizeri obvezno trebaju držati kad krenu raditi

Frizerski salon
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/4
30.04.2020.
u 16:25

U salonima je potrebno osigurati minimalni međusobni razmak od 1,5 metara između svih osoba koje se u jednom trenutku nalaze u prostoru izuzev klijenta i djelatnika za vrijeme pružanja usluge.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za rad frizerskih salona i brijačnica u narednom periodu. 

Vidljive obavijesti

Za sve djelatnike i klijente prije ili neposredno nakon ulaska, na vidljivom mjestu, nužno je postaviti informacije o higijenskim postupcima i osigurati dostupnost dozatora za dezinfekciju ruku.

Dezinficijens

U prostorima čekaonice, odnosno ulaznim prostorima, pultovima za obavljanje plaćanja usluga te u radnom prostoru nužno je na raspolaganje postavljanje dozatora s dezinfekcijskim sredstvom (na bazi alkohola u koncentraciji ne manjoj od 70 posto).

Čekaonice

Sjedeća mjesta u prostoru za čekanje rasporediti tako da zadovoljavaju mjere fizičke udaljenosti, odnosno na minimalnim razmacima od 1 odrasle osobe koje su u salonu u pratnji malodobnog klijenta ako iz bilo kojeg razloga ne mogu čekati izvan prostora salona. Svi ostali klijenti koji dođu radi usluge čekaju svoj red izvan salona.

Zaštitne pregrade

U dijelovima salona preporučuje se postavljanje zaštitne pregrade od pleksiglasa ili pogodnog za redoviti čišćenje i dezinfekciju.

Fizičko distanciranje

U salonima je potrebno osigurati minimalni međusobni razmak od 1,5 metara između svih osoba koje se u jednom trenutku nalaze u prostoru izuzev klijenta i djelatnika za vrijeme pružanja usluge.

Označivanje

Pri tome treba osigurati adekvatan prostor za kretanje. Putevi kojima se ljudi kreću unutar salona poželjno je označiti.

Papirnate maramice i jednokratni materijal

Treba osigurati dostatnu količinu papirnatih maramica i ostalih jednokratnih materijala, opreme, sredstava za čišćenje, pranje i dezinfekciju. 

Više mjera pročitajte OVDJE

Komentara 5

TH
than
16:35 30.04.2020.

"How yes no". Procvjetati će rad na crno. Nazovemo frizerku da se dogovorimo kada nam može doći u kućnu posjetu i riješeno. Kakve crne upute kod frizera dok crkve počinju sa misama. Lagano mi je već dosta uputa i besmislenih selektivnih ograničenja.

Avatar marlboro_man
marlboro_man
16:34 30.04.2020.

najviše će nas 'ošišati' stožer i hzjz...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije