Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teška prometna

HŽ: Strojovođe su znale za kvar signalizacije

Drniš, vlak, autobus (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/30
03.08.2013.
u 19:40

Do nesreće je došlo jer je signalizacija bila oštećena u jučerašnjoj prometnoj nesreći. Razbijen je semafor koji je spojen na rampu pa se ona nije dizala ni spuštala, a nije postojala ni signalizacija.

U naletu vlaka na autobus kod Drniša ozlijeđeno je 16 osoba. Tri su zadobile teške ozljede, a jedna je kritično. Svi ozlijeđeni hospitalizirani su u Općoj bolnici Šibenik, javlja HRT.

Prema informacijama iz HŽ-a, o kvaru su bili obaviješteni svi strojovođe koji su u međuvremenu vozili preko prijelaza u Siveriću.

Podsjetimo, vlak i autobus Autotransporta Šibenik sudarili su se na željezničkom prijelazu na ulazu u Drniš oko 8,30 sati, između mjesta Badanj i Siverić. Do nesreće je došlo jer je signalizacija bila oštećena u jučerašnjoj prometnoj nesreći

Rampa se nije spustila

Vlak koji se na željezničko-cestovnom prijelazu Jabuka sudario sa autobusom vozio je na relaciji Knin-Perković-Šibenik. Iz HŽ infrastrukture pišu da je  pruga zatvorena do daljnjega.

Razbijen je semafor koji je spojen na rampu pa se ona nije dizala ni spuštala, a nije postojala ni signalizacija, pišu 24sata. Iako se u medijima pojavila informacija da je jedna putnica poginula, to je demantirala glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor. Ogorčeni stanovnici Siverića cijelo jutro Radio Drnišu javljaju da signalizacija na Jabuci od jučer ne radi. Ljudi okupljeni na mjestu događaja, gdje su bili i vozači HŽ-a i ATP-a tvrde da se rampa pružnog prijelaza nije spustila.

"Odjednom: 'bum!'"

- Čuo sam da vlak 'svira'. I to 'svira' malo dulje nego normalno što 'svira'. Odjednom: 'bum!'. Ja sam to čuo, ali nisam vidio - kazao je za HRT muškarac koji je 500-njak metara od mjesta gdje se dogodila nesreća.

Slavko Šerić iz HŽ Infrastrukture je kazao za HRT da se rampa nije spustila zato što je automobil jučer oko 17 sati "uništio cijeli sustav". - Kvar je odmah prijavljen i danas je trebao biti otklonjen te je zbog toga dolazila ekipa iz Zagreba. Prije nije mogao biti otklonjen, jer je trebalo obavijestiti ljude koji to rade - kazao je Šerić.

Jedan od najsigurnijih prijelaza

Na ovom pružnom prijelazu HŽ je imao nekoliko edukativnih kampanja te su ga isticali kao jednog od najsigurnijih, jer je osim sa rampom označen i zvučnim i svjetlosnim signalom, piše Radio Drniš.

Pruga Knin-Perković-Split u 15.30 sati ponovno je otvorena za željeznički promet.

>>Sletio u kanal, zabio se u most i poginuo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije