Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvoreno pismo

Hvidra traži prijam kod premijera Milanovića

prosvjed tžv gredelj (1)
Borna Filić/PIXSELL
01.10.2012.
u 14:54

Sastanak s premijerom traže radi, kako kažu, upoznavanja s katastrofalnim statusom radnika hrvatskih branitelja RIZ-a i TŽV Gredelja te mogućnostima iznalaženja kvalitetnih i poštenih rješenja

Zajednica udruga Hvidra grada Zagreba poslala je otvoreno pismo premijeru pod naslovom ''Zaustavimo progon hrvatskih branitelja – radnika'' u kojem traže žuran prijam kod premijera, priopćili su iz te udruge.

''Poštovani predsjedniče Vlade Republike Hrvatske, u ime zajedničkog stava i zaključka sa sastanka ujedinjenih predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata, sindikata radnika, Sindikata radnika branitelja Hrvatske, predstavnika nevladinih organizacija zaštitnika ljudskih prava, hrvatskih branitelja, organiziranog kao podrška zaštiti radnika branitelja RIZ odašiljača d.d. i TŽV Gredelja te zbog tragičnog samoubojstva hrvatskog branitelja Mladena Mladenovića i najave samospaljivanja predsjednika Udruge branitelja RIZ-a Branka Banjca,

Održanog 01.listopada 2012. godine u Domu invalida Domovinskog rata,

Obraćamo Vam se sa zahtjevom za žuran prijem, radi upoznavanja sa katastrofalnim statusom radnika hrvatskih branitelja RIZ-a i TŽV Gredelja te mogućnostima iznalaženja kvalitetnih i poštenih rješenja u zaštiti od progona i šikaniranja naših suboraca, hrvatskih branitelja radnika i očajničkih pokušaja za spas radnih mjesta, dostojanstva i egzistencije.

Udruga specijalne policije Republike Hrvatske, Zbor veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, Zajednica udruga HVIDR-a Grada Zagreba, druge braniteljske udruge i sindikati, ujedinile su svoje snage u odlučnoj namjeri sprječavanja svakog daljnjeg pokušaja suicida hrvatskih branitelja.

Molimo Vas odgovornost i prijem izaslanstva Koordinacije „Zaustavimo progon hrvatskih branitelja - radnika“ te podršku obrani prava na dostojanstvo i život dostojan čovjeka. Žalosno je da ljudi koji rade 40-ak godina u RIZ-u, koji su svojim radom i znanjem stvorili to dioničko društvo, više ne mogu ući na svoja radna mjesta zbog naoružanih zaštitara i licemjerne Uprave'', pišu u otvorenom pismu.

>> Radnik Gredelja prosvjedovao pa sljedeći dan počinio samoubojstvo

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
15:04 01.10.2012.

A što će im on reći? On zna puno frazirati, pametovati i propovijedati iako kaže da nije prorok. Ja ga više uopće ne slušam. Delegate Hvidre koji će poć na razgovor Hvidra treba tražiti među ljudima čeličnih živaca, a takvih je malo među braniteljima. Branitelji slabijih živaca bi prilikom razgovora s Milanovićem mogli doživit nervni slom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije