Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branitelji poručili

Hvidra: Šeks je jedan od najvažnijih ratnih zapovjednika

\'podravina-100909-turnasica -vladimir seks, potpredsjednik hrvatskog sabora  snimio dragutin santosi\'
Arhiva
21.01.2011.
u 13:14

Da u tim danima nije bilo Šeksa i Glavaša, ne bi bilo ni slobodnog Osijeka, a ni Hrvatske, kazao je M. Kolobarić

General Vladimir Šeks jedan je od najvažnijih ratnih zapovjednika ne samo Osijeka nego i cijele Slavonije i Baranje. Osječki se branitelji njime ponose i nećemo dopustiti da ga se blati. Branit ćemo ga s jednakim žarom kao što branimo generala Branimira Glavaša – poručio je predsjednik osječke Hvidre Miljenko Kolobarić.

Priznao je da se sa Šeksom u mnogočemu ne slaže, a tu prvenstveno misli, dodao je, na "njegovu ulogu u lociranju, identificiranju, uhićenju i transferiranju generala Ante Gotovine i na politički montiran proces protiv Glavaša". To nek' ide, kazao je, njemu na dušu. No, savjest mu, objasnio je, nije dala mira pa je stao u obranu "jedne od najvažnijih osoba na ovom području 1991.".

– Da u tim danima nije bilo Šeksa i Glavaša, ne bi bilo ni slobodnog Osijeka, a ni Hrvatske. Danas bi Osijek bio Osek, a Hrvatska bi se vidjela sa zagrebačke katedrale – kazao je.

Šeks je, nastavio je, bio predsjednik kriznog štaba za obranu ovog dijela Hrvatske, ali i mnogo više od toga.

– Svima koji se pitaju odakle Šeksu generalski čin poručujem da ga je pošteno zaslužio – istaknuo je.

Na novinarski upit kako komentira da sam Šeks ne ističe tu svoju ulogu te neće li on možda ovaj potez protumačiti kao politički, odgovorio je da ne zna zašto bi mu to smetalo.

– Ne vidim zašto bi mu bio problem što se ističe njegova važnost kad znam da je čist kao suza. Nitko se nema pravo stidjeti svoje uloge u Domovinskom ratu na ovom području jer nikakva ratnog zločina nije bilo – rekao je Kolobarić.

Osvrnuo se i na slučaj Tihomira Purde i drugih vukovarskih branitelja.

– Zar će Purdu uistinu izručiti Srbiji? Zar nije dovoljno bilo da branitelji prođu logore prije 20 godina, trebamo li sada trunuti u srpskim zatvorima? – pita se on.

Komentara 279

OB
-obrisani-
19:09 21.01.2011.

THOMPSON ČAVOGLAVE ZA DOM SPREMNI!!!!!!!!!!!!!!!! U Zagori na izvoru rijeke Čikole, Stala braća da obrane naše domove. Stoji Hrvat do Hrvata, mi smo braća svi, Nećete u Čavoglave dok smo živi mi! Puče tomson, kalašnjikov a i zbrojevko, Baci bombu,mbu, goni bandu preko izvora! Korak naprijed, puška gotov s\', siju pjesmu svi, Za dom braćo, za slobodu, borimo se mi. Čujte srpski dobrovoljci bandu četnici Stići će vas naša ruka i u Srbiji! Stići će vas Božja pravda to već svatko zna Sudit će vam bojovnici iz Čavoglava! Slušajte sad poruku od Svetog Ilije: Nećete u Čavoglave, niste ni prije! Oj Hrvati, braćo mila iz Čavoglava, Hrvatska vam zaboravit neće nikada!

DE
dejavu
17:21 21.01.2011.

21.01.2011. u 17:18h jura911 je napisao/la: dejavu..ja sam bio par dana s onom tvojom kuckom koju nazivas majkom..i najozbiljnije je mislim prijavit zbog seksualnog napastvovanja..kucki nikad dosta..osjecam se iskoristen i izmaltretiran ... ---------------------------------------------------- hahahaah jurice opet si se zajebal paa si svju debilnu mater nategnul .....

OB
-obrisani-
17:02 21.01.2011.

21.01.2011. u 16:53h jura911 je napisao/la: Bili smo iznenadeni s onim LOCIRATI I PRIVESTI no nakon Šeksovog objasnjenja postalo je jasno da se opet on izlozio citajuci zakljucke sa sjednice nacionalne sigurnosti na kojoj su glavnu rijec vodili Mesić i Sanader. ------------------------------ ja bih mu vise vjerovao, pa mozda cak i oprostio, da je rekao kako je bio pijan pa su ga ovi zayebali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije