Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezultati, a ne papiri

HUP podržao dekana FER-a koji se obrušio na birokraciju

Direktorica HUP-ove Udruge profesionalaca za fondove EU Petra Sentić
Foto: Privatna arhiva
16.01.2020.
u 21:12

Sustav trebao više biti zainteresiran za stvarne rezultate projekata, a manje za papire, smatra Petra Sentić

Dekana FER-a Gordana Gledeca, koji je kritizirao administriranje EU projekata, podržala je direktorica HUP-ove Udruge profesionalaca za fondove EU Petra Sentić.

– Hrvatska je pri vrhu ljestvice zemalja opterećenih procedurama i birokratskim preprekama. No, činjenica je i da su administrativne obveze svakog korisnika EU fondova jednake, neovisno o tome je li riječ o projektu izgradnje vodovoda, istraživanju i razvoju ili malom projektu jedne udruge – istaknula je P. Sentić te dodala da bi sustav trebao više biti zainteresiran za stvarne rezultate projekata, a manje za papire.

VIDEO Miro Bulj zatražio ostavku Tomislava Ćorića

Ključne riječi

Komentara 4

RP
rpzagreb
22:42 16.01.2020.

Svaka čast dekanu. Da je barem više takvih ljudi koji su u stanju otvoreno reći kakva je u stvari naša realnost.

CH
chupakabra
22:14 16.01.2020.

Mislim da je neumjesno tu cviliti o papirologiji, imaju znanstvenih novaka, asistenata isl. pa neka ne trućka nego neka bude zahvalan i neka radi što se mora. A i pravi su ih pozdravili :-))))

BE
berija
21:48 16.01.2020.

Apsolutna podrška dekanu. Ali, kad HUP tu počne palamuditi... njihovi članovi su jedini i pravi krivci za iseljavanje iz Hrvatske, njihova nesposobnost, bahatost, loše vođenje tvrtki, niska produktivnost koja je izravna posljedica slabe organizacije rada a ona je rezultat neznanja onih koji tvrtkama upravljaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije