Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDRUGE POSLODAVACA:

HUP je spreman za demokratske i transparentne izbore

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/3
26.01.2021.
u 20:30

Svaka članica udruge koja se, sukladno Statutu, ima pravo kandidirati, to će i moći

Koliko god je odlazak bilo koje članice gubitak za udrugu, toliko ne smijemo zaboraviti da snaga HUP-a ne dolazi od pojedinih članica, koliko god one velike i važne bile u našem gospodarstvu i društvu, već od zajedništva svih članica. Glavna snaga HUP-a je članstvo aktivirano kroz rad regija i granskih udruga – priopćili su jučer iz četiriju regionalnih ureda HUP-a, potaknuti nedavnim previranjima u toj dobrovoljnoj udruzi koja su kulminirala izlaskom dijela članica, mahom osnivača, ali i najavom skorih izbora za predsjednika te Izvršni i Nadzorni odbor.

U pismu koje potpisuju predsjednici izvršnih odbora Rijeka, Osijek, Varaždin i Dalmacija – Denis Sušac (tvrtka Mono), Kristian Krpan (MCZ), Tihomir Premužak (Vetropack Straža) i Zdravko Plazonić (Petason) – ističu kako je, bez obzira na interes medija koji je pratio njihove interne probleme, a ne i rezultate, te situaciju s pandemijom, HUP pokrenuo neke od ključnih promjena u zadnjih godinu dana, kao što su institut skraćenog radnog vremena, izmjene Zakona o porezu na dohodak te Zakona o strancima.

– Prvi je spasio brojna radna mjesta i brojne poslodavce. Izmjene Zakona o porezu na dohodak i podzakonskih akata dovele su do smanjenja poreznog opterećenja plaće i do uvođenja novih vrsta neoporezivih isplata zaposlenicima. Izmjenama Zakona o strancima ukinut je potpuno neprimjereni kvotni sustav zapošljavanja radnika, a poslodavcima omogućena veća konkurentnost na međunarodnom tržištu – tvrde potpisnici.

Dodaju kako odnosi HUP-a sa socijalnim partnerima, Vladom i sindikatima, nikad nisu bili bolji, a broj novih članova u ovo krizno vrijeme govori da je taj doprinos prepoznat u poduzetničkoj zajednici. U povodu skorih izbora u HUP-u, poručili su kako će se provesti demokratski i transparentno.

– Svaka članica udruge koja se, sukladno Statutu, ima pravo kandidirati, to će i moći. Kvalitetnih kandidata, redom poduzetnika koji su se dokazali u radu u Udruzi i izvan nje, ne nedostaje – rekli su.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije