Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJETNA EVANGELIZACIJA

Humanitarni koncert za Marijine obroke

Foto: Darko Pavičić
1/4
29.07.2019.
u 11:37

Naime, svega 120 kuna dovoljno je za hranu za jedno dijete u Africi, a o tome obroku ovisi nečije školovanje, jer premda je školovanje besplatno, djeca zbog neimaštine ne idu u školu.

U prepunoj crkvi u Puntu na Krku u nedjelju uvečer održan je humanitarni duhovni koncert za Marijine obroke, na kojemu su nastupili Marija Husar, Alan Hržica i sestre Palić. Njihov nastup bio je izuzetno snažan, osobito zajednički nastup svih izvođača, koji je cijelu crkvu podigao na noge i ujedinio u zajedničkom slavljenju.

„Ovo je već treći ljetni koncert u našoj župi, ali za razliku od prva dva, koji nisu imali neku posebnu namjenu, ovaj smo odlučili posvetiti prikupljanju humanitarne pomoći za Marijine obroke, organizaciji koja pomaže školovanje djece u Africi. Naime, svega 120 kuna dovoljno je za hranu za jedno dijete u Africi, a o tome obroku ovisi nečije školovanje, jer premda je školovanje besplatno, djeca zbog neimaštine ne idu u školu. Ovako, ako se školuje barem jedno dijete iz mnogobrojne obitelji, uzdržavat će kasnije braću i sestre“, rekao je vlč. Ivan Kordić, župnik župe Presvetog Trojstva u Puntu, koji je i sam jedno vrijeme bio misionar u Africi.

„Već tri godine radimo na projektu Marijinih obroka i ovaj koncert bio je pravi dar i za nas u župi, a bit će i za djecu u Africi, kojoj je namijenjena pomoć“, kaže vlč. Kordić, koji već treću godinu surađuje s glazbenicima Alanom Hržicom i Marijom Husar.

„Koliko je župnik otvoren za ovakvu suradnju nabolje pokazuje da je ove godine klimatizirao crkvu, jer smo se prve godine doslovce skuhali“, sa smijehom govori Hržica, koji kaže kako su se za „ljetnu evangelizaciju“ odlučili upravo zbog toga što su ljudi na odmoru i imaju više vremena za sebe.

„Mnogo radimo ovih dana po Dalmaciji, a Krk pokrivamo kroz koncert u Puntu, što se pokazalo odličnim, jer dođe mnogo ljudi. Crkva je puna svake godine. A ove godine bilo je posebno lijepo, jer su nam se pridružile sestre Palić, pa smo i Marija Husar i ja imali malu duhovnu obnovu slušajući ih i nastupajući s njima. Volimo to zajedništvo, ono nas izgrađuje i puni“, kaže Hržica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije