Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razbijali po Vrbiku

Huligani su bakljom pretukli ženu: 'Iskočio sam kroz prozor da se spasim'

Napadi ispred NSB-a
Foto: srednja.hr
1/3
25.10.2018.
u 18:35

Policiji će, unatoč snimkama s nadzornih kamera, biti teško identificirati napadače jer su bili maskirani fantomkama

Ne pitaj me ništa, ne pitaj me ništa, ne znam što je ono bilo, ne pitaj me ništa – kao u transu i toliko drhteći od šoka da nije uspijevao zapaliti ni cigaretu koju je držao u ustima ponavljao je svjedok napada skupine huligana koja je poput horde iz kakvog filma oboružana šipkama i palicama u srijedu oko 18 sati promarširala zagrebačkim Vrbikom te tukla i demolirala sve i svakoga tko im se našao na putu.

Bengalka i potres mozga

Prodavačicu u maloj lokalnoj trgovini kojoj je, ne pronalazeći prave riječi, pokušao objasniti što se upravo dogodilo nije čudila potpuna prestravljenost spomenutog muškarca s obzirom na to da je i sama zbog huliganske bande nekoliko minuta ranije u strahu čučala u kutu trgovine koju je prethodno zaključala u nadi da će tako izbjeći da i sama na svojoj koži osjeti šake i palice. Tko se u cijelom ovom kaosu i zbog čega tukao, još pokušava razjasniti i sama policija, koja je zasad privela tek jednu osobu. Ali krenimo redom.

Skupina u kojoj se nalazilo sedam-osam muškaraca maskiranih fantomkama i naoružanih palicama i šipkama najprije se u 18 sati pojavila ispod stepenica koje vode do Nacionalne sveučilišne knjižnice, a prema izjavama svjedoka, trčali su za 21-godišnjakom koji je od njih pobjegao u predvorje knjižnice. Kad je 21-godišnjak ušao u predvorje, potrčao je prema 29-godišnjaku, koji je pomislio da je 21-godišnjak na čelu skupine koja ga želi napasti – nije znao da on zapravo bježi od njih. Kako bi se obranio, 29-godišnjak je izvadio suzavac i pošpricao mladića koji je bježao od maskiranih huligana, a nakon toga ga je još nekoliko puta udario šakom u glavu.

U iduće dvije do tri kaotične minute došlo je do općeg naguravanja između zaštitara i drugih posjetitelja NSK s jedne i huligana s druge strane, a kad su huligani shvatili da su brojčano nadjačani počeli su uzmicati. Nakon što su pobjegli, vratili su se i zašli u unutrašnjost kvarta, točnije u Paromlinsku ulicu koja se nalazi iza knjižnice, a tamo su pred lokalnom trgovinom ugledali mladića koji im ništa nije skrivio.

Napadi ispred NSB-a
1/7

Udarali su ga šakama u glavu i trbuh sve dok nije pao na pod, a zatim su istom ulicom nastavili u smjeru juga te su se zaustavili deset metara dalje pred kafićem “Dalmatina”. Vjerojatno zato što im je za oko zapeo naziv kafića, to više jer se najvjerojatnije radilo o pripadnicima BBB-a, umarširali su u kafić te počeli razbijati prozore, boce, stolove i stolce... Jedini gost koji je bio u kafiću uspio je pobjeći tako što je skočio kroz prozor i otrčao niz ulicu, a huligani su nasrnuli na vlasnicu Baricu K. (65) koju su toliko izudarali da su joj slomili zube, nos, rebra, a teško su joj ozlijedili i noge jer su je tukli upaljenom bengalkom. Na kraju je žena završila u bolnici, gdje je ustanovljeno da ima i potres mozga.

Molila Boga da ih ne ubiju

– Dok su oni divljali u kafiću, ja sam izašla iz trgovine i pomogla dečku kojeg su ranije premlatili i koji je ležao pred trgovinom, a riječ je o jednom mladom Dalmatincu, da uđe u trgovinu gdje sam nas zatim zaključala i molila Boga da nas u povratku ne ubiju. Sva sreća da su, nakon što su završili s kafićem, samo protrčali pokraj trgovine i sjeli u jedan ili dva automobila koji su ih čekali i zatim nestali. Potom je sve utihnulo – prepričala je djelatnica trgovine.

I sama policija, koja je nakon više zaprimljenih dojava, relativno brzo stigla na mjesto, još pokušava utvrditi motive napada kao i identitete napadača koje su snimile okolne nadzorne kamere, ali pitanje je koliko će im to biti od pomoći s obzirom na to da su svi bili maskirani fantomkama i kapuljačama. Ako ih policija i pronađe, najvjerojatnije će biti prijavljeni za nanošenje teških tjelesnih ozljeda za što je, po zakonu, zapriječeno od šest mjeseci do pet godina zatvorske kazne.

Ključne riječi

Komentara 138

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
19:01 25.10.2018.

Tukli su babu od 65 godina. Takve kukavice svijet nije vidio.

GE
geler203
19:15 25.10.2018.

Pa ne mogu vjerovati kako ja uvijek završim na nekom drugom mjestu. Stvarno bih volio naletjeti na te heroje. Volio bih vidjeti kakvi su heroji kada 45-ica počne štucati. Znam da ne smijem ali u tom slučaju bih je potegao lako i bez grižnje savjesti.

DU
dubravkomajic
19:24 25.10.2018.

Zna se tko koristi bengalke I divla tuće i razbija....BBB I oststali nogometni delikventi...treba ih pronać i osudit za pokušaj ubistva...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije