Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvjetna kazna

Otac koji je bacio djecu i majka već su osuđeni zbog zanemarivanja djece

Josip Rođak priveden na sud
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/10
02.03.2019.
u 11:26

Nije ni pogledao svoju djecu koja su u krvi i suzama ležala na podu. Samo je prošao pokraj njih i sjeo u automobil

Iako s presudom zbog zanemarivanja i zlouporabe djetetovih prava, odnosno kaznenog djela protiv braka, monstruozni otac koji je bacio četvero djece s balkona na Pagu, nije bio, kako doznajemo, pod redovnim nadzorom Centra za socijalnu skrb.

Naime, Denis Klarendić, glasnogovornik zadarskog Općinskog suda nam je potvrdio da je 54-godišnji otac koji je bacio djecu s balkona još na jesen 2017. godine nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godine dana i s rokom kušnje od tri godine, odnosno kazna zatvora mu je zamijenjena uvjetnom kaznom.

Klarendić nije govorio više o detaljima presude, no potvrdio je da je osim monstruoznog oca na uvjetnu kaznu zatvora bila osuđena i njegova supruga, odnosno majka djece, koju je Josip Rođak monstruozno pokušao ubiti bacivši ih s visine od gotovo pet metara.

Podsjetimo, već se prvog dana nakon objave o nezapamćenom činu, pojavila informacija da je dva puta prijavljivano Centru za socijalnu skrb zanemarivanje djece.

Video: Vlasnik kuće o uvjetima u kojima je obitelj živjela

Zadarski DORH objavio je dopunu priopćenja u povodu otvaranja istrage i određivanja pritvora monstruoznom ocu koju je bacio četvero djece s balkona na Pagu.

- Županijsko državno odvjetništvo u Zadru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1965.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teških ubojstava u pokušaju iz čl. 111. toč. 1. i 2. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona. (1. 3. 2019.)

Video: Hrvoje Visković, istražni sudac Županijskog suda u Zadru

Osnovano se sumnja da je 54-godišnji okrivljenik 28. veljače 2019. oko 06,00 sati u kući u kojoj živi kao podstanar zajedno sa svojom suprugom i djecom u Pagu; u nakani da usmrti svoje četvero djece; za vrijeme dok su ona spavala, iz spavaće sobe uzeo u naručje jedno po jedno dijete te ih jedno po jedno bacio s terase ispred ulaznih vrata s visine od 4,95 metara na popločanu betonsku podlogu u dvorištu kuće. Dvije djevojčice i dječak su zadobili teške tjelesne ozljede, a jedna djevojčica laku tjelesnu ozljedu, dok je smrtna posljedica izbjegnuta hitnom medicinskom intervencijom - stoji u priopćenju.

Podsjetimo, stravičan događaj koji je potresao javnost dogodio se u četvrtak ujutro na Pagu kada je otac četvero malodobne djece bacio s balkona. Nije ni pogledao svoju djecu koja su u krvi i suzama ležala na podu. Samo je prošao pokraj njih i sjeo u automobil. Supruga je uspjela samo povikati: “Kurvin sine, što si to napravio!” Josip Rođak (54) odvezao se na policiju u Pagu, ušao u zgradu i rekao: “Bacio sam djecu s balkona.” I potom je ušutio. Tijekom obrade u policiji bio je od 7 sati pa sve do 21 sat. U tom vremenu, kažu nam izvori u policiji, ipak je “progovorio”. 

 

Josipu Rođaku određen je jednomjesečni istražni zatvor. Prijavljen je za četverostruko ubojstvo u pokušaju, za što je predviđena zatvorska kazna od 15 do 40 godina.

Video: Vlasnik kuće o stravičnom događaju



 
Ključne riječi

Komentara 8

TO
tomislav10
13:05 02.03.2019.

Šteta. Talentirani nogometaš kratke pameti.

NI
NikoCro
11:59 02.03.2019.

Vec sam posao, Bog svakome da djecu

DU
Deleted user
13:07 02.03.2019.

I onda tvrde kako nema razloga za ostavkama.Bravo za naše institucijr.Ja se pitma ovima što mu dadoše uvjetnu kaznu gospodo dali imate vi djecu,ah da vi ste posebna kasta sveti krava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije