Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OPREZA NIKAD DOSTA'

HT upozorio na opasnu prijevaru koja se širi mobitelima: Takve poruke odmah izbrišite

Pixabay
26.03.2021.
u 16:47

Na području Europe zabilježen je softverski virus koji se širi SMS, WhatsApp te Viber porukama i koji može dovesti do neželjenog troška ako ga preuzmete na svoj mobilni uređaj

Hrvatski Telekom upozorio je na prijevaru koja se širi mobitelima.

Naime, na području Europe zabilježen je softverski virus koji se širi SMS, WhatsApp te Viber porukama i koji može dovesti do neželjenog troška ako ga preuzmete na svoj mobilni uređaj.

– Jedan od takvih primjera je poruka kojom vas obavijeste da ste dobili paket i upućuje vas se na web stranicu na kojoj trebate preuzeti aplikaciju za praćenje pošiljke. Preuzimanjem aplikacije se zapravo instalira virus na mobilni uređaj nakon čega vam uređaj postaje neupotrebljiv, a virus šalje iste takve poruke svim kontaktima iz vašeg imenika. Postoje i drugačije vrste sadržaja poruka, no zajedničko im je da sve sadržavaju maliciozne linkove koji mogu prouzročiti štetu. Zato budite oprezni i ne otvarajte sumnjive linkove koji dođu od nepoznatog pošiljatelja. Takve poruke odmah izbrišite i nikako ne instalirajte aplikacije koje vam se kroz te poruke nude. Opreza nikad dosta! – objavio je HT na Facebooku.

Na području Europe zabilježen je softverski virus koji se širi SMS, WhatsApp te Viber porukama i koji može dovesti do...

Objavljuje Hrvatski TelekomPetak, 26. ožujka 2021.
Ključne riječi

Komentara 7

LU
lupa
19:22 26.03.2021.

Problem i to sto nema samo prevara preko sms-a, aplikacija i telefonskih poziva vec i prevara na koje drzava odbija reagirati. Prezentacije, koje su polulegalne, u kojima se ciljano ide na slabije- penzionere. Uopce ne postoji zelja da se osnuje neki centar koji ce se boriti protiv toga, sve je na nama. Nazalost i mi sami smo neogovorni pa onda gledamo da upiknemo besplatno, a ne sigurno. Mislim, velika vecina koju znam nema ni antivirusni program!

AL
alfagt2015
17:46 26.03.2021.

to je virus pravljen u ht-u toj bagri treba stati na kraj

MA
Maiden
17:38 26.03.2021.

Kako možeš pratiti nešto što nisi naručio. Glupih li ljudi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije