Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PROSVJED?

HSU prijeti: 'Svaki tjedan ćemo poslati pet autobusa umirovljenika Plenkoviću pod prozor'

Silvano Hrelja
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
11.12.2019.
u 12:59

Naglasio je da će HSU prosvjede organizirati ako Vlada ne podigne cenzus za besplatno dopunsko osiguranje, što ta stranka traži i zakonskim prijedlogom koji je u saborskoj proceduri, a koji je Vlada odbila.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja u srijedu je premijeru Andreju Plenkoviću i Vladi zaprijetio prosvjedima umirovljenika, koji traže podizanje prihodovnog cenzusa za besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje.

"Svaki tjedan po pet autobusa umirovljenika poslat ćemo Plenkoviću pod prozor na Markov trg. To neće biti neki ljudi, nego umirovljenici koji su, primivši božićnicu ili neku sličnu naknadu, prešli cenzus za besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje", poručio je Hrelja s Izvještajne skupštine koprivničko-križevačke županijske organizacije HSU-a.

Naglasio je da će HSU prosvjede organizirati ako Vlada ne podigne cenzus za besplatno dopunsko osiguranje, što ta stranka traži i zakonskim prijedlogom koji je u saborskoj proceduri, a koji je Vlada odbila.

Hrelja vjeruje da će peticijom, kojom do predstojeće nedjelje prikupljaju potpise za povećanje prihodovnog cenzusa za dopunsko zdravstveno osiguranje, uspjeti prikupiti više od 40.000 potpisa.

Napominje da osigurane osobe trenutno mogu ostvariti pravo na plaćanje premije za dopunsko zdravstveno osiguranje na teret državnog proračuna ako njihov ukupan prihod u prethodnoj kalendarskoj godini, po članu obitelji, mjesečno ne prelazi iznos od 1516 kuna ili 1939 kuna za osiguranika samca. 

Upozorava kako su prosječne mirovine od 2004., kada su cenzusi napravljeni, porasle na 2500 kuna, dok je cenzus ostao isti, zbog čega neki građani ostaju bez besplatnog dopunskog osiguranja.

 SU stoga predlaže povećanje cenzusa na 1830 kuna, odnosno 2340 kuna te godišnje usklađivanje cenzusa s povećanjem plaća, odnosno mirovina.

Ključne riječi

Komentara 6

BR
Brandfackel2
13:36 11.12.2019.

HSU je jedna minorna partijska ćelija čiji čelnici se od osnutka te sramotne odnarođene petparačke partijice otimaju tko će dograbiti više oglođanih kostiju koje im bace iz centralnog komiteta SDPHDZ-a.

Avatar southman
southman
13:34 11.12.2019.

Iz srednje škole u mirovinu ! Hrelja svjetski rekorder !

Avatar nisam..robot
nisam..robot
13:46 11.12.2019.

Svaki tjedan 5 autobusa??? Mozda iz bratske nam Srbije, oni sa hrvatskom mirovinom mogu prehraniti siru rodbinu i kumove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije