Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavni odbor HSS-a

Stipe Gabrić će biti na listi Narodne koalicije. Evo kako su glasovali HSS-ovci!

Stipe Gabrić Jambo
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
02.08.2016.
u 20:15

HSS je u 18 sati održao sjednicu svog Glavnog odbora

Završila je sjednica Glavnog odbora HSS-a na kojoj je odlučeno da Stipe Gabrić Jambo ostaje na listi Narodne koalicije za parlamentarne izbore.

Jambo će se tako naći na osmom mjestu u 10. izbornoj jedinici. Pet osoba bilo je protiv, dvije su bile suzdržane dok je 70-ak članova bilo za da Jambo ostane na listi. 

Nakon što je završila sjednica Jambo je prošao pokraj novinara i nije davao izjave, a razlog je to što mu je stranka to zabranila. 

Predsjednik HSS-a Krešimir Beljak nakon sjednice je kazao kako osmo mjesto nije izgledno te da će Jambo svoj mandat moći osvojiti samo preferencijalnim glasovima i da će o tome odlučiti birači.

Rekao je i kako ga on nije učlanio u stranku te da je Jambo tamo već deset godina. Poručio je i da je on kao predsjednik izabran da vodi stranku što ne znači da eliminira ljude već da daje priliku i da pokušava graditi iako je svjestan da u HSS-u ima puno ljudi koji pokušavaju rušiti.

Na pitanje kako komentira činjenicu da je bivši SDP-ov ministar Tihomir Jakovina zbog pritisaka radi afere 'Bonus' odustao od kandidature na listi, Beljak je kazao kako je očito imao svojih razloga. Na pitanje kako komentira izjavu Milanovića da Jambo nikada ne bi mogao biti u SDP-u Beljak je kazao da oni nisu SDP nego HSS.

- Ni neki članovi SDP-a ne bi mogli biti članovi HSS-a - poručio je Beljak i odbio reći na koga točno misli.

Na pitanje novinara hoće li Stipe Gabrić Jambo, s obzirom na optužnicu, biti teret stranci, Beljak je kazao da ako je Jambo taj koji nosi teret onda HDZ nosi breme cijele Hrvatske.

>> Jakovina se povukao s liste Narodne koalicije

Komentara 78

BK
branko-kockica
16:07 02.08.2016.

Ne razumijem, povući će Jamba koji nije pravomoćno osuđen, a ostaviti će Beljaka koji jest, i to za klasičnu pljačku, tj. provaljivanje u automobile? Zašto je Jambo problem, a pravomoćno osuđeni kriminalac Beljak nije?

SD
sdpesticid
16:13 02.08.2016.

stranku vodi osuđeni za kriminal a onaj u postupku je problem ? dakle, ako jambo bude osuđen i on je potencijalni predsjednik stranke jer bez osude nema uvjeta za postati predsjednikom. ja stvarno ne znam što misli ova kvazi ljevica kada ide u ortakluk s ovakvima, kako misle uopće izaći na izbore sa svim ovim teretom ?

PA
patrizia
16:07 02.08.2016.

Jambo ti si stvarno pravi seljak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije