Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najveći gubitnici

HSS sa šest zastupnika spao na samo jednog

josip friscic
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/5
04.12.2011.
u 20:28

Bit će jaka oporba, a zemlji to sada treba, dodao je Bajs koji prema trenutnim podacima neće ući u Sabor.

Koalicija s HDZ-om posljednje četiri godine očito je narušila imidž Hrvatske seljačke stranke koja se može nazvati najvećim gubitnikom ovih izbora. Stranka s 55 tisuća članova i šest mandata u šestom sazivu Sabora spala je na svega jedan mandat. Prema rezultatima od ponoći u Sabor su ulazili samo predsjednik stranke Josip Friščić u 2. jedinici te Božidar Pankretić u 7. jedinici, no poslije je i Pankretić pao ispod praga.

Atmosfera u HSS-u je bila mirna, članovi stranke su dolazili i odlazili, a predsjednik Friščić pojavio se tek oko 23 sata, nakon toga su manje više svi napustili stožer.

- Kad smo donijeli odluku da na ove izbore izađemo sami bili smo svjesni da nam neće biti lako, ali htjeli smo vidjeti gdje smo. Ovo nam je sada svima lekcija, sad ćemo se znati postaviti Friščić misli da njegovoj stranci nije naštetila ni činjenica da su se odrekli ministarstva poljoprivrede, jer bez obzira što njihov čovjek nije vodio to ministarstvo, tvrdi on, ispunili su sve planirano – rekao je Friščić, ne htijući reći koliko je HSS-u štetila koalicija s HDZ-om.

Osvrnuo se čelni čovjek HSS-a na izborni zakon, koji su, kaže, htjeli mijenjati jer nije dobar, ali nisu uspjeli jer nitko drugi nije bio zainteresiran za to pa sada „svaki četvrti glas završi kod onih koji to nisu zaslužili“.

Prema noćašnjim rezultatima, potpredsjednica stranke Marijana Petir ne ulazi u Sabor. Žao joj je, kaže, što nije izašlo više birača, pa će “manjinska Hrvatska izabrati većinsku vlast”. Najuspješniji ministar ove Vlade Damir Bajs nije ušao.

- Zemlji će sada trebati jaka oporba, a HSS će sada biti upravo to – kaže Bajs.

Komentara 63

HE
heraklit88
23:39 04.12.2011.

Manjinska Hrvatska je izabrala većinsku vlast. To je točno. Iskrene čestitke Marijani Petir koja je uvijek beskompromisno branila i zagovarala ideje koje je pseudo demokršćanski HDZ dosljedno gazio! HSS je očuvao ono što će sad Čačić rasprodati; šume, vode, cestede, ceste itd. i u tome će imati podršku od medija koji su u stranom vlasništvu. Dakle, od sada tek slijedi propast Hrvatske.

SE
sestravlatka
02:55 05.12.2011.

Kaj je HSS očekivao drugo na ovim izborima - ispljuvak HDZ-ovski .

OB
-obrisani-
07:45 05.12.2011.

bit ćeš ti......jaka ..oporba . ..doma....mami u špajzi.....majmune,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije