Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protive se prodaji

HSS: Rohatinskom nije produžen ugovor zbog prodaje HPB-a

HPB
Ivana Ivanović/PIXSELL
20.06.2012.
u 15:59

Vladina želja da HPB ne proda strancima, nego domaćem investitoru upućuje na mogućnost da joj je poznat i budući kupac te da se tu krije odgovor zašto nije produžen mandat guverneru Rohatinskom

HSS se protivi prodaji HPB-a, posljednje poslovne banke u državnom vlasništvu, tim prije što hrvatski građani nikada nisu vidjeli novac ostvaren od prodaje niza poslovnih banaka u Hrvatskoj, piše u priopćenju te stranke. Smatraju da je nevjerojatno da Vlada ni ne pokušava pronaći rješenje kako unaprijediti poslovanje HPB-a, a pri tome zadržati kontrolni paket, odnosno većinski udio.

Nevjerojatno je, tvrde, i da Vlada sama stvara ozračje u kojem obezvrjeđuje vrijednost HPB-a, a istodobno se najavljuje njezina prodaja, te nastavljaju: "HPB je mala banka s visokim kamatama. Kome takva banka treba?", pita se ministar Linić.

Vladina želja da HPB ne proda strancima, nego domaćem investitoru upućuje na mogućnost da joj je poznat i budući kupac te da se tu krije odgovor zašto nije produžen mandat guverneru Rohatinskom, zaključili su iz HSS-a te predložili Vladi da sanira banku te da preko te banke omogući hrvatskim obrtnicima, proizvođačima i izvoznicima povoljne kreditne linije.

Komentara 12

MA
malamlak
17:49 20.06.2012.

zašto ne naprave što i sander, prodaju dijela udjela hrvatskim građanim pod povoljnijim uvjetima ? Nije crvena bagra domoljbna da to učini, čak je i sanader bio veći domoljub od njih

OG
Oger
19:15 20.06.2012.

20.06.2012. u 17:49h malamlak je napisao/la: Ne znam sta si ti procitao. Zar gore ne pise da hoce prodati domacem investitoru? Osim toga, privatizacija je isto jedno od sredstava kako sanirati budget i smanjiti dugove.

YO
yocko
20:42 21.06.2012.

Tko je to rekao iz HSSa ?Hrg kaže da on nije ništa rekao..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije