Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVO IZBORNI ZAKON

HSS podržao Milanovića: Protive se ulasku Švedske i Finske u NATO

Zagreb: Saborski zastupnici glasuju o dva nova ministra i potpredsjednici Vlade
Patrik Macek/PIXSELL
19.05.2022.
u 12:53

Iz HSS-a su poručili i kako u potpunosti podržavaju pravo žena na izbor te su protiv bilo kakvih inicijativa koje bi išle

Hrvatska seljačka stranka podupire stajalište predsjednika Republike Zorana Milanovića te ne podržava ulazak Švedske i Finske u NATO savez prije rješavanja izbornog zakonodavstva u BiH, priopćili su u četvrtak iz HSS-a. 

Predsjednik stranke Krešo Beljak priopćio je da je Predsjedništvo HSS-a, vezano uz iskazanu želju Švedske i Finske za priključenjem NATO-u, poduprlo stajalište predsjednika Milanovića koje je, naveo je, sukladno i stajalištu njihove sestrinske stranke u Bosni i Hercegovini.

"Dakle, HSS ne podržava ulazak Švedske i Finske u NATO savez prije rješavanja izbornog zakonodavstva i političke situacije Hrvata u susjednoj Bosni i Hercegovini", poručio je Beljak.

Milanović: Turska će skupo prodati status u NATO-u. Kako se ponaša Hrvatska? Sve suprotno od toga

Hrvatski predsjednik Milanović i u srijedu je izjavio da Hrvatska ne smije odustati od uvjetovanja članstva Finske i Švedske u NATO-u dok se ne riješi problem Hrvata u BiH.

"To nije čin protiv Finske i Švedske, nego za Hrvatsku", kazao je Milanović na konferenciji za novinare na Pantovčaku. 

Izrazio je uvjerenje da se problem izbornog zakona u BiH i jednakopravnost Hrvata može riješiti uvjetovanjem finskog i švedskog članstva, najavivši da će hrvatskom veleposlaniku pri NATO-u Mariju Nobilu dati instrukciju da bude protiv članstva.

HSS za pravo žena na pobačaj

Iz HSS-a su poručili i kako u potpunosti podržavaju pravo žena na izbor te su protiv bilo kakvih inicijativa koje bi išle
prema zakonskim zabranama pobačaja.

Zalažu se da se postojeći zakon koji regulira pravo na pobačaj uredi sukladno naputku Ustavnog suda, ali ne na način da se postojeća prava žena reduciraju.

Beljak je u priopćenju zaključio kako se u HSS-u zauzimaju i za obaveznu spolnu, odnosno seksualnu edukaciju u sklopu hrvatskog obrazovnog sustava kako mlade žene "ne bi pogrešno usvojile notornu neistinu da je pobačaj jedan od načina kontracepcije".

VIDEO: Kronologija slučaja Periš: Ovo je 10 važnih pitanja koja će zauvijek ostati neodgovorena

 

Komentara 8

PR
prahrvat
13:11 19.05.2022.

je li ovo onaj koji je, sa saborske govornice, rekao da je rat u ukrajini čudan jer su ruski vojnici previše nježni prema ukrajincima

MO
modovisisajteMaraschino
13:16 19.05.2022.

ajde Beljak, napravi prekvalifikaciju... iz kazetofon majstora u katalizator majstora

RO
romobil
13:04 19.05.2022.

Baš smo sila....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije