Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK SURADNJE

HSS i Demokrati sklopili sporazum: Osnivaju zajednički klub u Saboru

Krešo Beljak i Mirando Mrsić održali su u Saboru konferenciju za medije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
20.03.2019.
u 13:24

Formiranje zajedničkog Kluba HSS-a i Demokrata vidim kao nastavak suradnje unutar Amsterdamske koalicije i priliku da pred Sabor stavimo nove prijedloge zakona koji će pokazati smjer u kojem želimo voditi Hrvatsku, poručio je Mrsić

HSS i Demokrati sklopili su u Hrvatskom saboru sporazum o osnivanju zajedničkog kluba koji će se od sada zvati Klub zastupnika HSS-a i Demokrata. Predsjednik HSS-a Krešo Beljak zadovoljan je, kaže, što je Mrsić prepoznao Klub HSS-a kao mjesto svog budućeg rada.

- Ovo je poruka kako Amsterdamska koalicija ima za cilj okupljanje svih progresivnih snaga i pojedinaca koji žele biti napredno lice Hrvatske. Nadam se da će ovaj potez naše dvije stranke slijediti i ostale stranke opozicije kako bismo zajednički došli do cilja, a cilj je preuzimanje odgovornosti za budućnost Hrvatske i rješavanja svih onih koji su doveli do toga da naša Hrvatska ne samo da stagnira nego iz dana u dan tone sve dublje i dublje. Ovo je nastavak dosadašnje uspješne suradnje naših stranaka, a sada će to biti na jednoj višoj razini kroz zajednički rad u Saboru. Puno je tema za koje ćemo predložiti konkretne mjere – objasnio je Beljak.
Mirando Mrsić dodaje kako su Demokrati stranka dijaloga koja okuplja, a ne razdvaja.

- Formiranje zajedničkog Kluba HSS-a i Demokrata vidim kao nastavak suradnje unutar Amsterdamske koalicije i priliku da pred Sabor stavimo nove prijedloge zakona koji će pokazati smjer u kojem želimo voditi Hrvatsku. Glas za Amsterdamsku koaliciju je glas protiv vladajućih elita. Ovo je još jedna mogućnost da promoviramo ideje lijevog centra, da predlažemo zakone koji će rješavati probleme građana i ovo je tek početak okupljanja u Saboru. Očekujem da će nam se pridružiti i druge kolege koji će shvatiti da je jedini način da se s vlasti skine ovakav reakcionarni HDZ da se okupimo – poručio je Mrsić.

Komentara 3

B2
bokida 2
14:07 20.03.2019.

Samo se nadajte. Pa Beljak nemože Samobor voditi a gdje se gura u vlast.Bandić je to dobro detektirao. Nisu sposobni svi zajedno upravljati Mjesnom zajednicom a gdje državom.

ZA
Zagorec101
21:44 20.03.2019.

sutra kupuju nove pajsere.

Avatar HajdukLika
HajdukLika
23:34 20.03.2019.

Uuuuuuuuuuuuuuu, tresu se brda, rodio se - miš!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije