Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP

HSP za katastrofalan poraz stranke krivi razjedinjenu desnicu

hsp (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/4
04.12.2011.
u 21:01

Najlošiji rezultat u povijesti sudjelovanja stranke na izborima haespeovci su pripisali kratkoj predizbornoj kampanji

Hrvatska stranka prava na čelu s predsjednikom Danijelom Srbom u sedmom sazivu Sabora ostala je, izvješću Državnog izbornog povjerenstva, bez zastupničkog mjesta. Iako su u predizbornoj kampanji najavljivali da će osnovati svoj klub zastupnika s najmanje tri mandata, prvi objavljeni neslužbeni rezultati bili su za HSP poražavajući.

– Ovo je bilo prilično burno, no čestito bih svim zastupnicima na ostvarenim rezultatima – kazao je Srb. Na pitanje bi li desnica bila jača da se ujedinila Srb je odgovorio da je nekoliko puta pozivao na suradnju.

– Nekoliko sam puta pozivao na suradnju desnice i da zajedno izađemo na izbore, no nije bilo razumijevanja – dodao je Srb.

Najlošiji rezultat u povijesti sudjelovanja stranke na izborima haespeovci su pripisali kratkoj predizbornoj kampanji. HSP-ov nositelj liste u 1. izbornoj jedinici Ante Prkačin također je neujedinjenoj desnici pripisao loše izborne rezultate.

– Da su se pravaške stranke ujedinile, imali bismo 15 do 20 zastupničkih mjesta. Siguran sam u to i netko mora odgovarati zato što nije tako. Imam spremna i dva odgovora na pitanje o pobjedi na izborima, no onaj pobjednički sačuvat ću za sljedeće izbore – kazao je Prkačin.

Anto Đapić, nositelj liste u 6. izbornoj jedinici, nije se pojavio u stožeru HSP-a.

Ključne riječi

Komentara 24

JO
johnxxx
02:44 05.12.2011.

Treba sve stranke koje su bliske pravašima primiti u HSP i onda održati izbore za predsjedništvo. Pa tko pobijedi - pobijedi. Ovako svi su čuvali svoja predsjedništva u malim strančicama i rezultat je osipanje.

DO
DoktorAmer
02:51 05.12.2011.

Nemaju nikakovog programa osim sto I\'m je svaka druga riijec Hrvatska ili hrvatsko. Od tog se ne zivi, to je svima jasno, osim fosilima koje okuplja desnica.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
02:32 05.12.2011.

nije kriva kampanja već đapićevo koaliranje sa svim i svakim na lokalnoj razini što je dovelo do raspada stranke i bjega desnih glasača. tu je i arogancija kad je trebalo stisnuti zube i udružiti snage sa ostalim desnim strankama. treba napraviti veliko čišćenje , dovesti mlađe ljude , napraviti program za lokalne izbore , izaći na ulice i reći ljudima tko ste i što ste. dosta je bilo skrivanja iza velikih stranaka, iza davnih izbornih uspjeha. Morate biti jasniji u komunikaciji sa narodom , nije dovoljno doći pred kamere i reći mi smo protiv EU i čekati da vam kapnu 2-3 mandata, već biti glasni i reći to nije dobro za nas, to je prevara, to upravo žele oni koji imaju koristi ali za sebe... puno sreće na lokalnim izborima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije