Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDALOZNA IZJAVA

HSP traži smjenu Beljaka: Nedopustivo je relativiziranje zločina Udbe

HSP
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
17.01.2020.
u 16:18

Radi se o objavi koja je unijela nemir u javni prostor, objavi koja je skandalozna, ničim utemeljena, povijesno netočna, diskriminirajuća i opasna, preko koje HSP sigurno neće prijeći, navode iz stranke

Hrvatska stranka prava (HSP) podnijela je kaznenu prijavu protiv predsjednika Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešimira Beljaka zbog objave na Twitteru iz koje se moglo zaključiti da podržava politička ubojstva.

HSP poziva ponovno DORH da po tom pitanju ubrza sve radnje i pod hitno uputi u Sabor zahtjev za ukidanje zastupničkog imuniteta Beljaku kako bi se mogle provesti sve zakonima predviđene radnje, priopćio je u petak HSP.

"Radi se o objavi koja je unijela nemir u javni prostor, objavi koja je skandalozna, ničim utemeljena, povijesno netočna, diskriminirajuća i opasna, preko koje HSP sigurno neće prijeći, jer nedopustivo je da osoba koja nešto ovako izjavi, odnosno napiše može biti zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik jednog grada", navodi se u priopćenju.

HSP je reagirao na Beljakovu objavu na Twitteru u kojoj je napisao: “Preko 100?? Očigledno nedovoljno. Vidjeli smo tko je radio sranja i tko je uzrokovao ratove od ’91. do ’99. Fašisti u bivšoj Jugoslaviji i drugim zemljama koji su nažalost pobjegli Udbi”.

Navode da će biti zanimljivo vidjeti kako će se o eventualnom ukidanju saborskog imuniteta očitovati Beljakovi koalicijski partneri i hoće li braniti neobranjivo. Zanimljivo će biti i tko će nazočiti u sabornici kada se bude glasovalo o ukidanju imuniteta.

Nedopustivo je relativiziranje zločina Udbe i svih ostalih tajnih policija bivše Jugoslavije, kao što je nedopustivo i relativiziranje uzroka i posljedica Domovinskog rata, poručuju iz HSP-a.

Ključne riječi

Komentara 5

ZI
zip123
19:42 17.01.2020.

A vi ste?

HŽV
17:42 17.01.2020.

Osim ove trojice na slici,je li jos neko u HSP-u?Di im je Ruza?

Avatar nosac
nosac
16:36 17.01.2020.

a nikome ne smeta da su hdz osnovali udbaši ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije