Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP AS:

'U potpunosti se ograđujemo od Oreškovićeve najave da Vlada podržava Vesnu Pusić'

Vesna Pusić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.04.2016.
u 14:45

"Osoba koja je tijekom rasprave u Hrvatskom saboru 2001. godine izjavila „Hrvatska vlast vodila je agresorski rat u BiH“, ne zaslužuje našu potporu niti za predsjednicu kućnog savjeta"

- HSP AS se u potpunosti ograđuje od najave premijera Tihomira Oreškovića kako Vlada RH podržava kandidaturu Vesne Pusić za mjesto glavne tajnice UN-a. Osoba koja je tijekom rasprave u Hrvatskom saboru 2001. godine izjavila „Hrvatska vlast vodila je agresorski rat u BiH“, ne zaslužuje našu potporu niti za predsjednicu kućnog savjeta, a ne za ovakvu važnu i značajnu dužnost, stoji u priopćenju HSP AS.

Navode i kako saborski mandati za HSP AS nisu bili njihov cilj nego sredstvo temeljem kojih imaju mogućnost doprinijeti boljitku svih građana Hrvatske. Ističu i kako za ovu stranku ne postoji politički trenutak u kojemu bi koalirali i surađivali sa strankama kao što su SDP, HNS ili SDSS. Navode i kako je HSP AS bivšoj Vladi Zorana Milanovića uputio Prijedlog o izmjeni Zakona o posebnim pravima predsjednika RH po prestanku obnašanja dužnosti te da je isti ponovljen i ovoj Vladi čiji su strateški dio s ciljem zatvaranja ureda bivšeg predsjednika Stipe Mesića i oduzimanja mu svih prava koja iz njega proizlaze.

- Nažalost Vlada Tihomira Oreškovića naš zakonski prijedlog je odbila te prihvatila blažu varijantu naših koalicijskih partnera. Kako HSP AS nije raspravljao unutar Domoljubne koalicije pa ni na svojim tijelima o eventualnoj potpori Vesni Pusić tako nažalost nismo pozvani da obrazložimo naš zakonski prijedlog niti smo u odbijanju istoga u pisanom obliku obaviješteni. HSP AS slijedom navedenog neće podržati Vladin prijedlog blaže varijante zatvaranja ureda Stipe Mesića, stoji u priopćenju HSP AS.

>> Pusić prezentaciju bazirala na iskustvu Hrvatske, a aludirala je i na presudu Šešelju

Komentara 36

TA
tamaris
15:14 14.04.2016.

Nevjerojatno je da je moguć scenarij da sadašnja Vlada daje podršku Pusić.

Avatar navijač
navijač
15:16 14.04.2016.

Kako vidimo Karamarko se nije ogradio.

Avatar Ohjooj
Ohjooj
14:55 14.04.2016.

Nema razloga za zabrinutost, među tri najlošije kotiranih je za mjesto tajnice UN-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije