Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP AS:

'Ovo je tek buđenje onih koji su granicu prešli bez isprava'

Đuro Božanović i predsjednik stranke Ivan Tepeš
Foto: Vedran Balen
14.11.2015.
u 12:09

Đuro Božanović: Nadam se da nije prekasno i da se spavače još uvijek može zadržati u vječnom snu

- Žalosno je što je na ovakav način moralo doći do upozorenja svim čelnicima EU da politika prema izbjeglicama nije onakva kakva bi trebala biti – prokomentirao je terorističke napade u Parizu Đuro Božanović, međunarodni tajnik HSP-a dr. Ante Starčević. Prema njegovim riječima, pozadina izbjegličke krize puno je mutnija od vizualne slike ljudi koji traže topli dom, mir i blagostanje.

Božanović postavlja pitanje trebamo li i dalje vjerovati da se ovaj stravični čin neće ponoviti te treba li Europa i nadalje biti tolerantna i solidarna prema onima koji je žele destabilizirati. U HSP-u AS drže kako je ovo tek buđenje onih koji su granicu prešli bez ikakvih isprava, neki uz registraciju, a neki nelegalno, te samo prošetali kroz granične prijelaze i došli do željenog odredišta. Njihov cilj je, kažu u ovoj stranci, uništavanje kršćanstva te ljepote, mira i blagostanja u kojem građani Europe žive.

- Nadam se da nije prekasno i da se spavače još uvijek može zadržati u vječnom snu, a to je moguće jedino ako se politika zemalja EU promijeni i jednostavno zapriječi bilo kakav pristup imigranata na europsko tlo – ističe Božanović. 

On je pozvao sve domoljubno orijentirane europske stranke da pod svaku cijenu spriječe iskrcavanje brodova prepunih "svega i svačega", uz ispriku pojedinim istinskim žrtvama izbjeglištva koje su morale pod pritiskom napustiti svoj dom. Ne zatvorimo li granice u potpunosti, mogla bi se uskoro dogoditi totalna destabilizacija Europe te ugrožavanje mira u kojemu su njezini stanovnici desetljećima uživali, upozorio je Božanović.

>> Milanović: Nadam se da nećemo morati odstupati od onoga što radimo već dva mjeseca

>> Novinar Le Mondea objavio snimku kaosa ispred Bataclana: Ranjen dok je pružao pomoć

Komentara 18

BA
batman
12:29 14.11.2015.

Imaju Ostojče i Milanče rješenje ....

HO
holcer
12:31 14.11.2015.

Mislim da bi sad samouvjereni Ranko Ostojic mogao sad zbrojiti dva i dva.

Avatar ČEPlN
ČEPlN
12:27 14.11.2015.

Hrvatska ako bude izvrgnuta napadu njega će predvoditi dijelovi ISILA iz Bosne. To je lako moguć scenarij a na njega u Hrvatskoj nitko ne upozorava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije