Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezakoniti otkaz

HSP AS otpustio trudnicu, sada moraju prodati auto da joj isplate 130.000 kuna

trudnica
Foto: Thinkstock
26.12.2017.
u 16:27

Do otkaza tajnici koja je bila trudna došlo je odlukom Središnjice koja joj je poslala pismeni otkaz ugovora o radu u kojemu su naveli da 'nije došla na radno mjesto 7. srpnja', a na sudu je dokazano da nije niti mogla ući u prostorije je su tadašnji čelnici osnovali drugu stranku, a ključeve su vratili Gradu

Bivša tajnica HSP Ante Starčevića, Katarina Bolić, zbog nezakonitog otkaza u trudnoći dobit će odštetu od 130.000 kuna. Naime, sud je utvrdio da je Bolić mimo zakonskih propisa u srpnju prošle godine otpuštena s dužnosti administratorice stranke u četvrtom mjesecu trudnoće.

HSP Ante Starčevića ovih je dana medijima poslao priopćenje o ponovnom aktiviranju stranke. Sada će se naći u teškoj financijskoj situaciji jer će im najvjerojatnije doći do blokade računa sve dok ne isplate bivšu tajnicu.

Novi koordinator HSP Ante Starčevića Slobodan Dević Pićo za Zadarski list je poručio: - Prodat ćemo službeno vozilo kako bismo isplatili dug gospođi Bolić -. Slobodan Dević Pićo kaže kako on s otkazom Katarini Bolić nema nikakve veze jer tada nije ni bio u stranci.

Naime, do otkaza tajnici došlo je odlukom Središnjice koja joj je poslala pismeni otkaz ugovora o radu u kojemu su naveli da "nije došla na radno mjesto od 7. srpnja”. No, dokaznim je postupkom utvrđeno da gospođa Bolić nije mogla ni ući u stranačke prostorije s obzirom da su tadašnji čelnici HSP AS-a osnovali drugu stranku, MODES, te ključeve ureda vratili Gradu.

Kao županijska vijećnica HSP AS-a, Bolić je s njima otišla u MODES, a prema njenim riječima, tadašnji predsjednik stranke Rudolf Dvorski, na pitanje što će biti s njom, odgovorio joj je da oni "više nisu članovi stranke i da zove i pita Zagreb".

Sudu je kasnije navela kako je nazvala Središnjicu, ali joj se nitko nije javio, a u ured stranke zbog vraćenog ključa više nije mogla. Svejedno, glavni tajnik HSP AS-a, Pero Ćorić, potpisao je otkaz, o čijim je razlozima kasnije morao svjedočiti na zadarskom Općinskom sudu.

Sutkinja Ivana Čačić-Brčić utvrdila je da je otkaz nezakonit:

"Nije nedvojbeno utvrđeno da bi tužiteljica napustila radno mjesto svojom voljom, već iz izvedenih dokaza proizlazi da je razlog tome nemogućnost pristupa radnom mjestu, službenom telefonu i mailu, odnosno zaključane prostorije u kojem je obavljala rad, pa stoga nije ostvarena teška povreda radne obveze”.

U obrazloženju presude navodi se i kako je “nedvojbeno utvrđena okolnost da je prostor u kojem je tužiteljica radila (i u kojem je bio priključak telefona, kao i blokirani službeni mail), vraćen Gradu Zadru”. Navodi se i to da je HSP AS imao saznanja o tome da je prostor vraćen Gradu, ali je “11. srpnja, unatoč saznanjima glede poslovnog prostora, donio spornu odluku o otkazu, bez da je tužiteljici omogućio iznošenje obrane”.

Koordinator HSP AS-a u Zadru, Slobodan Dević Pićo, kaže kako je u presudi naveden i rok isplate te da će razmotriti i mogućnost isplate u ratama.

trudnica
1/30

Komentara 2

Avatar Hrvatska-Cuga
Hrvatska-Cuga
16:59 26.12.2017.

HSP AS su pravi hrvati najdomoljubnije klase i čvrsto i sigurno za dom i potjeranje trudnice spremni.

IZ
izaosamgora
17:22 26.12.2017.

Stranka od pola promila glasačke potpore ima automobil od 130000 kuna?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije