Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
test koalicije

HSP AS izlazi samostalno, HDZ u zadarskom vijeću gubi podršku?

Naguravanje sa zaštitarima u zadarskoj vijećnici
Foto: Filip Brala/PIXSELL
20.10.2014.
u 12:13

Nedavni verbalni okršaj zbog nasilja u gradskoj vijećnici, koji je rezultirao i međusobnim uvredama i upozorenjima između HDZ-a i HSP AS, ozbiljno je narušio odnose koalicijskih partnera

Izbori za mjesne odbore u Zadru, ma koliko s obzirom na dosadašnju nezainteresiranost zadarskog biračkog tijela za njih, mogli bi itekako biti presudni za nastavak funkcioniranja lokalne vlasti.

Naime, nedavni verbalni okršaj zbog nasilja u gradskoj vijećnici, koji je rezultirao i međusobnim uvredama i upozorenjima između HDZ-a i HSP AS, dao je naznaku raspada koalicijske vlasti. HSP AS dao je HDZ-u žuti karton, HDZ je njih pak prozvao minornom strankom uz tvrdnju da mogu i na prijevremene izbore, pa se baš izlazak na komunalne izbore očekuje kao test koalicije.

Naime, ako se ostvare najave HSP AS da će na izbore bez HDZ-a, to će značiti da razgovori posljednjih dana između dva partnera nisu urodila pomirenjem i da je kriza vlasti u Zadru itekako moguća jer HDZ bez pravaša nema većinu.

- Još nismo odlučili o izlasku na izbore za Mjesne odbore, ali sve će se znati ubrzo - rekao nam je prvi čovjek HSP AS Rudolf Dvorski.

>>Zaštitari iznijeli vijećnika, a nakon što se vratio uslijedila tučnjava!

>>'Zaštitari nisu imali zakonskog temelja izdati bilo kakvo upozorenje i zapovijed'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije