Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Financijske teškoće

HSP AS bi mogao završiti u stečaju zbog duga od 250.000 kuna

Hrvoje Niče
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
27.02.2018.
u 15:29

Kako se navodi u prijedlogu Fine, ta politička stranka sa sjedištem u Zagrebu ima samo jednog zaposlenog i oročen novac na nekim od čak 32 otvorena računa u dvije hrvatske komercijalne banke.

Financijska agencija (Fina) podnijela je prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad Hrvatskom strankom prava dr. Ante Starčević (HSP AS) zbog neizvršenih osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju duljem od 120 dana i u ukupnom iznosu nešto većem od 250.000 kuna.

Kako se navodi u prijedlogu Fine, ta politička stranka sa sjedištem u Zagrebu ima samo jednog zaposlenog i oročen novac na nekim od čak 32 otvorena računa u dvije hrvatske komercijalne banke. Osim tih podataka, Fina ističe da ne raspolaže drugim podacima o imovini HSP-AS.

Hrvoje Niče
1/4

No, Fina je u svom prijedlogu obavijestila i Trgovački sud da je HSP-AS sredinom veljače imao zaplijenjenih 5000 kuna u ime predujma za namirenje stečajnog postupka.

HSP AS upisana je u registar političkih stranaka u listopadu 2009. Predsjednik i zastupnik stranke je Hrvoje Niče, kao dopredsjednici na službenim stranicama HSP AS navedeni su Vlatka Vukelić, Ante Žoni Maksan i Marinko Pažin, a kao glavni tajnik Pero Ćorić.

Prema statutu HSP AS iz listopada 2016. ta stranka se definira kao "demokratska politička stranka za 21. stoljeće" koja "baštini temeljna pravaška načela koja je postavio otac domovine dr. Ante Starčević" te se "zalaže se za napredak i boljitak hrvatskog naroda i svih hrvatskih građana koji poštuju hrvatsku državu".

Komentara 2

ZA
zarac
16:15 27.02.2018.

Jedan zaposlen, 32 bankovna računa. Domoljubno!

GU
Gustirna
15:45 27.02.2018.

Znaci za njih nema predstacjne nagodbe....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije