Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darinko Kosor:

'HSLS je jedna od rijetkih stranaka koja je za Hrvatsku sve dala, a od Hrvatske nije ništa uzela'

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/5
19.05.2019.
u 14:14

Dodao je i da bez ostvarenja liberalnih vrijednosti neće biti ni moderne niti bogate Hrvatske i kazao da će se upravo za liberalne ideje boriti sadašnje i buduće vodstvo stranke

Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) obilježila je u nedjelju 30. obljetnicu osnivanja, njezin predsjednik Darinko Kosor tom se prilikom osvrnuo se najvažnije političke trenutke stranke kazavši da je HSLS od osnutka jedina liberalna stranka u zemlji te da je nova uloga stranke promicanje ostvarenja liberalnih vrijednosti, bez kojih neće biti ni moderne niti bogate Hrvatske.

Na proslavi obljetnice HSLS-a, čija je osnivačka skupština održana 20. svibnja 1989. godine, u dvorani Matice hrvatske okupili su se osnivači i članovi stranke, a u kratkom filmu prikazana je povijest HSLS-a. Među okupljenima bili su Dražen Budiša, Božo Kovačević, Dorica Nikolić....

"HSLS je jedna od rijetkih političkih stranaka koja je za Hrvatsku sve dala, a od Hrvatske nije ništa uzela", kazao je Kosor. Istaknuo je kako je HSLS bila prva demokratska stranka osnovana u Hrvatskoj za vrijeme Jugoslavije te da je od tada do danas jedina liberalna stranka u zemlji.

Osnivači HSLS-a, rekao je Kosor, 1989. godine bili su spremni dati svoju slobodu da bi još u bivšoj državi nastalo višestranačje kao uvjet stvaranja samostalne Hrvatske.

Dajući povijesni presjek HSLS-ovih političkih aktivnosti 90-ih godina, kazao je ta stranka bila jedina ozbiljna alternativa HDZ-u i garancija višestranačju.

Nakon što je izdvojio neke od ključnih trenutaka HSLS-ovih političkih aktivnosti, među kojima je i pokretanje peticije za povratak kipa bana Josipa Jelačića na glavni zagrebački trg, Kosor je kazao i da je HSLS često ukazivao na važna politička pitanja.

"Prvi smo ukazali na nepravedne odluke Haškog suda, suprotstavili smo se dogovorima na štetu Hrvatske oko Savudrijske vale, privatizaciji INE, još 2008. godine ukazali smo na neodrživi model koncerna Agrokor", kazao je Kosor i zaključio da zbog toga HSLS danas ima novu ulogu - da kroz liberalnu ideju promiče demokratsku državu, slobodno tržište i vladavinu prava kao najveće vrijednosti liberalne ideje.

Dodao je i da bez ostvarenja liberalnih vrijednosti neće biti ni moderne niti bogate Hrvatske i kazao da će se upravo za liberalne ideje boriti sadašnje i buduće vodstvo stranke.

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
14:35 19.05.2019.

Toćno , Hsls se ko politička štraca dala svakoj vlasti !!!

DU
Deleted user
15:18 19.05.2019.

Niti jedna stranka nije ništa uzela niti dobila, to su uvijek učinili i čine drugovi sa imenom i prezimenom iz raznih stranaka, pa tako i Vi druže Kosor.

Avatar Ispratitelj95
Ispratitelj95
21:14 19.05.2019.

Ako me sjećanje ne vara... drug Kosor bijaše predsjednik socijalističke omladine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije