Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatske strojnice

MUP-u isporučeno 1000 jurišnih puški VHS-K2

MUP-u isporučene jurišne puške VHS-K2
Foto: MUP RH
1/4
14.12.2017.
u 14:16

Rezultati testiranja pokazali su kako ova jurišna puška, u odnosu na pušku koju policija trenutačno koristi, pruža znatno veću sigurnost

Nakon potpisanog Sporazuma o poslovnoj suradnji između Ministarstva unutarnjih poslova RH i tvrtke HS produkt iz rujna ove godine te potpisanog Ugovora o nabavi 1000 jurišnih pušaka iz studenog, u Ministarstvu unutarnjih poslova isporučeno je 1000 jurišnih puški VHS – K2.

Iz MUP-a napominju kako su njihovi najbolji instruktori specijalne i interventne policije, Uprave za posebne poslove sigurnosti, Policijske akademije i puškari pušku prethodno testirali u različitim uvjetima i taktičkim situacijama.

"Rezultati testiranja pokazali su kako ova jurišna puška, u odnosu na pušku koju policija trenutačno koristi, pruža nemjerljivo veću sigurnost pri rukovanju, kako za policijske službenike koji rukuju oružjem tako i za okolinu", priopćio je MUP.

Isporučene puške bit će raspoređene u interventnu, specijalnu i temeljnu policiju te slijedi provođenje programa certificiranja za rukovanje.

Provedena prva grupna bojeva gađanja i raketiranja iz Kiowa Warriora:

MUP-u isporučene jurišne puške VHS-K2
1/9
Ključne riječi

Komentara 13

ŠO
Šokac1
15:25 14.12.2017.

Višenamjenska hrvatska strojnica (VHS) - najbolji izbor za hrvatsku policiju i Hrvatske oružane snage. Samo naprijed !

IJ
IJaSamAntinfašist
14:46 14.12.2017.

Treba nam još 100 000 takvih. Zlu ne trebalo. Onaj tko misli da će nas NATO braniti u slučaju bilo koje ugroze je idiot. Ili će SDP opet naše oružje predati u ruke neprijatelja!?

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
14:59 14.12.2017.

Izvrstan odabir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije