Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE I HRT

Hrvoje Zovko opet dobio otkaz na HRT-u: Iza svega se krije anonimna prijava

Luka Stanzl/PIXSELL
09.03.2021.
u 22:46

Iz HRT-ova se priopćenja o cijelom ovom slučaju doznaje da je Zovku otkaz uslijedio nakon pristigle anonimne prijave u kojoj mu se na teret stavlja neprimjereno i neprofesionalno ponašanje prema jednoj kolegici na radnom mjestu

Više od pola godine nakon što je odlukom suda morao biti vraćen na posao, HTV-ov novinar, ujedno i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, Hrvoje Zovko jučer je opet dobio otkaz na HRT-u.

– Povijest se ponavlja. Ne samo kroz činjenicu da me nastavljaju zlostavljati istim lažnim optužbama kao i prije tri godine, nego i kroz činjenicu da je, kao i posljednji put, cijela javnost informirana o mom otkazu prije mene. Optužbe su neistinite, a iz cijelog ponašanja HRT-a jasno je da nije riječ o mojim povredama obveze iz radnog odnosa, nego o njihovoj želji za odmazdom u kojoj ne biraju sredstva – ustvrdio nam je Zovko jučer.

A iz HRT-ova se priopćenja o cijelom ovom slučaju doznaje da je Zovku otkaz uslijedio nakon pristigle anonimne prijave u kojoj mu se na teret stavlja neprimjereno i neprofesionalno ponašanje prema jednoj kolegici na radnom mjestu. Proveo se postupak utvrđivanja povrede radne obveze, saslušani su svjedoci koji su potvrdili navode iz prijave, da bi se na kraju i Radničko vijeće složilo s odlukom poslodavca o redovnom otkazu ugovora o radu Hrvoju Zovku.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Holding i Gradska groblja kažnjeni s ukupno 30.000 kuna zbog Bandićevog sprovoda

Ključne riječi

Komentara 29

TE
TerMInator
07:33 10.03.2021.

Protiv otkaza su bili jedino Maja Sever i Sanja Mikleušević. Ovaj nasilnik svoju sklonost nasilju pokazivao je još u srednjoj školi kada se mlatio ii to curice iskazujući svoje komplekse. Osrednji učenik iz priproste imotske kuće očito se nečim drugo nametnuo u novinarskim i inim krugovima. To vam je Zovko koji je u HND naslijedio krezubog Lekovića, tkz. šaraf majstora.

RO
romobil
05:34 10.03.2021.

Maknite sve Hercrgovce s HRT-a! Možda i postane tv program gledljiv....

Avatar rubinet
rubinet
23:08 09.03.2021.

Dakle "neprimjereno i neprofesionalno ponašanje prema jednoj kolegici na radnom mjestu " kažnjeno je otkazom. U taj slučaj ne bih ulazio jer ne znam činjenice. Ali dao mi je misliti. Kako bi se trebalo kazniti odgovorne za dugogodišnji sunovrat Hrvatske radio televizije ? Čime bi se trebalo kazniti kvalitativni pad s nekoć izuzetne profesionalne razine na zabrinjavajuću poluamatersku osrednjost ? Koja je kazna zapriječena onima koji su potopili HTV u uhljebničku baruštinu poslušništva nemara , površnosti , nereda , sporosti ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije