Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČULI SE RAFALI

Napadač iz Utrina nedavno se sa suprugom doselio iz Vinkovaca, imaju i malo dijete

Zagreb: Uhićen muškarac koji je pucao u Utrini
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/7
25.05.2018.
u 18:47

Hrvoje M. dosad nije kazneno evidentiran, a prije nekoliko mjeseci prekršajno je prijavljen zbog kršenja javnog reda i mira

Prava drama odvijala se danas prije podne pa sve do 13.45 sati u Šišićevoj ulici u novozagrebačkom naselju Utrina. Brojna policijska vozila te pripadnici Policijske uprave zagrebačke, Specijalna policija i dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama ispunili su dio spomenute ulice ispred zgrade od kućnog broja 14 do 20 nakon što je nešto prije 11 sati više građana dojavilo pucnjavu iz vatrenog oružja.

Promet nije bio blokiran, no na četiri ulaza u zgradu bili su raspoređeni policijski službenici, a područje je ograđeno trakom.


– Čuli smo nekoliko rafala iz kalašnjikova, pucnjevi su dolazili iz stana, a usmjereni su bili prema dječjem vrtiću koji je tik uz zgradu – rekli su stanari Šišićeve ulice te prolaznici.
Osumnjičen za pucnjavu je 34-godišnji muškarac Hrvoje M. iz stana na četvrtom katu koji se nalazi u ulazu broj 18.

Ozlijeđenih nije bilo

Srećom, prema navodima policije, ozlijeđenih, kao ni materijalne štete, nije bilo, no neka djeca iz vrtića, kako je ispričala ravnateljica Natalija Marincel, doživjela su šok, kao i njihovi roditelji kad su čuli što se dogodilo.


– Voditeljica je odmah dobila upute da se djeca evakuiraju te uđu u sigurni dio vrtića. Neka su djeca plakala jer su pucnji ispaljeni u neposrednoj blizini, ali odgojitelji su odlično reagirali te ih ubrzo umirili. Dobili smo upute da ne izlazimo izvan vrtića dok se situacija ne riješi. Roditelje smo odmah obavijestili o svemu – ispričala je ravnateljica Marincel.


Zagreb: Uhićen muškarac koji je pucao u Utrini
1/9

– Možete zamisliti kako smo se osjećali kad smo čuli što se dogodilo. Telefonske linije u vrtiću bile su zauzete pa smo odmah pojurili po djecu. Bili smo jako zabrinuti, ali ne sumnjam da su odgojiteljice napravile sve što je bilo potrebno u tom trenutku. Neko vrijeme morali smo provesti u vrtiću, a rečeno nam je da bi iz sigurnosnih razloga bilo najbolje do okončanja incidenta budemo u vrtiću s djecom – govorila nam je majka Deana odvodeći kći kući. Također, zatvorena je bila i obližnja osnovna škola, a učenicima je rečeno da ne dolaze na dodatnu nastavu.


Prema pričama susjeda, osumnjičeni za incident još u četvrtak stigao je kući u alkoholiziranom stanju, nakon čega je supruga pobjegla od njega. Navodno je nakon pucnjave zaspao. Policiji je trebalo neko vrijeme da locira 34-godišnjaka, a prema riječima jednog susjeda, nisu ga htjeli poslušati i odmah se uputiti na četvrti kat, već su napadača prvo tražili obilazeći stanove pri dnu zgrade te područje oko nje. Krenuli su na pravu lokaciju tek kad im je odgojiteljica iz vrtića kazala da je vidjela napadača na četvrtom katu.


Pregovori s napadačem

Potom su s osumnjičenikom vodili pregovore kako bi izašao iz stana. Interventna policija oko 13.30 sati ušla je u zgradu s opremom za razvaljivanje vrata, a petnaest minuta kasnije uhićen je te odvezen na ispitivanje.
Imali smo priliku doći ispred stana odmah nakon uhićenja. Na ulaznim vratima nije stajalo prezime, a kako je policija obavljala očevid, mogli smo vidjeti tek otvorena vrata kupaonice u kojoj se na podu nalazio smeđi ručnik te plastična posuda. Doznali smo da u susjedna dva stana na četvrtom katu tijekom krize nije bilo nikoga.

Susjeda koja nije željela otkriti identitet ispričala nam je kako se Hrvoje M. nedavno sa suprugom doselio iz Vinkovaca te da imaju malo dijete, a žive u podstanarskom stanu.


– Nismo imali problema s njim. Primijetila sam tek da se ponekad “bijesno” parkira autom, a očito problem nastane kada konzumira alkohol – kazala je.
Spomenimo kako Hrvoje M. dosad nije kazneno evidentiran, a prije nekoliko mjeseci prekršajno je prijavljen zbog kršenja javnog reda i mira kad se u jedan sat u noći autom zaletio u smetlarnik, nakon čega je vikao ispred zgrade. Isto tako prijavljen je zbog prekršaja iz prometa, a navodno je dvaput i razbio staklo u hodniku zgrade.

Ključne riječi

Komentara 33

DU
Deleted user
23:40 25.05.2018.

došo baja u metropolu... jeo bi ti meni malo duže na slamčicu...

GV
golub Vaso
21:00 25.05.2018.

ja mislim da je ovaj budući ravnatelj vrtića, ima tražene kvalifikacije

RI
rightside
08:03 26.05.2018.

eto ti, nije grad za svakoga,, zbilja vam se u zagreb svakakvog otpada doteplo,, i svi bi preko noci do puno love i da se mogu subotom vratit u svoje selo i tamo castit pred ducasnom, po mogucnosti sa starom bmw peticom doci ili audijem obavezno 2,5tdi..))))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije