Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Frankfurt

Hrvatu u Njemačkoj sude zbog krijumčarenja oružja iz BiH, prijeti mu zatvor

Ilustracija
Foto: Fabrizio Bensch/REUTERS/PIXSELL
21.10.2019.
u 10:03

Hrvatskog državljanina (44) nastanjenog u Frankfurtu terete za kršenje Zakona o kontroli ratnog oružja

U Frankfurtu na Majni danas počinje suđenje 44-godišnjem hrvatskom državljaninu optuženom za pokušaj krijumčarenja opasnog ratnog oružja u Njemačku, za što mu prijeti više godina zatvora.

Hrvatskog državljanina nastanjenog u Frankfurtu terete za kršenje Zakona o kontroli ratnog oružja.

Kako prenosi Fenix, lokalni mediji navode da je Hrvat posredstvom supruge u rujnu 2017. godine u prtljazi autobusa iz BiH pokušao prokrijumčariti oružje u Njemačku.

Protutenkovsko oružje sa streljivom otkriveno je na granici BiH i Hrvatske. Tada je uhićena njegova supruga, a oružje sa streljivom je oduzeto.

Zasad nije poznato je li ovaj slučaj povezan s onim iz prosinca 2017. godine, kad je 25-godišnja djevojka pri ulasku u Hrvatsku iz BiH na prijelazu Stara Gradiška zaustavljena s tri raketna bacača (zolje) i jednim ručnim bacačem.

Ona je tada tvrdila kako joj je putnu torbu u kojoj je bilo oružje dao suprug od kojeg se razvodi, da joj je rekao da torbu ponese njegovu prijatelju i da je u njoj pršut. Izjavila je i da nije znala što se nalazi u torbi.

Pogledajte video o oružju koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske:

Ključne riječi

Komentara 14

PR
prajdali100
18:40 21.10.2019.

Ne gine mu 10 godina ! U zatvoru će steći brojna poznanstva,he he he....

TR
tratincica68
19:41 21.10.2019.

Bosanderos sa hrvatskom putovnicom.

RA
rankovic
19:32 21.10.2019.

ako je kriv naka plati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije