Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBEĆAVAJUĆE BROJKE

Hrvatsku proteklog vikenda posjetilo 50 posto više stranaca nego u 2020., Istra prva po broju noćenja

Poreč: Ljetna svakodnevica u gradu
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/3
23.06.2021.
u 13:48

Istarska županija, a poglavito Poreč i Rovinj zabilježili su najveći broj noćenja, njih 475.000

Samo ovog produženog vikenda u Hrvatskoj je boravilo oko 330.000 stranih turista, a Nijemci i Slovenci i dalje su prvi po zemljama koje svoj odmor rado provode na Jadranu. 

Prema podacima ministarstva turizma, od petka do srijede ostvareno je 1,6 milijuna noćenja, od kojih su 1,2 milijuna bili strani turisti. Ogroman skok u turizmu vidi se i po dnevnom broju turista - njih 313.000 boravilo je u Hrvatskoj za vrijeme produženog vikenda, dok ih je u istom razdobolju prošle godine bilo 104.000 manje. 

- Potražnja za Hrvatskom kao odgovornom turističkom destinacijom kontinuirano raste, čemu te je od početka lipnja dnevni broj turista porastao za oko 200.000, a samo tijekom ovog produženog vikenda u Hrvatsku je došlo 330.000 novih turista, komentirala je resorna ministrica Nikolina Brnjac brojke. 

Istarska županija, a poglavito Poreč i Rovinj zabilježili su najveći broj noćenja, njih 475.000. Primorsko-goranska županija te Splitsko-dalmatinska nalaze se iza Istre po broju ostvarenih noćenja, dok se Zadarska i Šibensko-kninska nalaze na 4. i 5. mjestu. 

Osim toga, ove godine ostvaren je rast od 57 posto prema broju dolazaka te gotov jednak rast po broju noćenja. 

- S oko 4,4 milijuna noćenja ostvarenih u lipnju premašili smo turistički promet ostvaren u istom razdoblju lani za više od 80 posto, a najviše dolazaka bilježimo upravo s tržišta na kojima trenutno provodimo našu glavnu ovogodišnju pozivnu kampanju ''Trust me, I’ve been there'', nadovezao se direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. 

VIDEO U četvrtak vrhunac toplinskog vala: Za dvije regije izdano crveno upozorenje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije