Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanovićev stožer o Škori

'Hrvatskoj treba predsjednik s karakterom, a ne poglavničkim ovlastima'

Miroslav Škoro
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/7
24.06.2019.
u 17:25

Veće ovlasti samim time su nešto što se u Milanovićevom krugu smatra prije kao čista megalomanija i želja da se bude "veći i od života".

Iz stožera Zorana Milanovića još nema službenih reakcija na kandidaturu Miroslava Škore. No na njegove ideje, želje o promjeni Ustava i većim ovlastima teško da mogu imati simpatije.

Jer one su u potpunoj suprotnosti sa svime što je Zoran Milanović govorio još kao premijer i kada je isticao da izbore predsjednika treba preseliti u Sabor. Veće ovlasti samim time su nešto što se u Milanovićevom krugu smatra prije kao čista megalomanija i želja da se bude "veći i od života". 

Te jasno poručuju da "Hrvatskoj treba predsjednik s karakterom, a ne poglavničkim ovlastima".

Podsjetimo, Miroslav Škoro u nedjelju je objavio u video-poruci na svojoj facebook stranici kandidaturu za predsjednika Hrvatske, istaknuvši kako Hrvatska treba osnaženje ustavnoga položaja predsjednika.

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

– Hrvatska treba osnaženje ustavnoga položaja predsjednika Republike – rekao je Škoro. Poručio je kako je srž njegova programa savez s narodom nasuprot vladavini političkih elita i kompromisa sklopljenih daleko od očiju javnosti i volje biračkoga tijela.

– Želim biti narodni predsjednik i samo ću vama polagati račun – naglasio je također Škoro, istaknuvši da će njegov prvi predsjednički potez bit će upućivanje poziva parlamentu za promjenu Ustava.

Ako tu inicijativu potrebna većina ne prihvati predložit će predsjedniku vlade raspisivanje ustavnoga referenduma, a ako on odbije taj prijedlog pozvat će građane na prikupljanje potpisa za provođenje referenduma, rekao je, dodavši kako bi tada volio vidjeti onoga tko će pokušati izigrati volju naroda.

Komentara 101

PR
Princeza
17:37 24.06.2019.

Ludi Milojko u panici. Bio si slucajni premijer,ali predsjednik neces biti.

BI
Binga01
17:38 24.06.2019.

Cirkusant je počeo sa "zoranizmima". A o Milanovićevom karakteru bi se dalo puno raspravljati.

DO
Donald
17:43 24.06.2019.

Milojku smetaju svi koji bi htjeli raditi, a on bi odležao Predsjednički mandat kao i Premijerski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije