Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

'Hrvatskoj smo ove godine vratili 1500 azilanata'

Naslovnica 5. 8. 2017.
05.08.2017.
u 00:03

Hrvatski MUP šuti o brojkama, ali zato iz ministarstava unutarnjih poslova Njemačke, Austrije i Slovenije otkrivaju kako Zagrebu redovno šalju azilante

Dok se raspravlja hoće li i koliko azilanata europske države vratiti u Hrvatsku nakon prošlotjedne presude Suda EU prema kojoj se čak i u ekstremnim situacijama, kao što je bio migrantski val od rujna 2015. do travnja 2016., mora poštovati Dublinska regulativa – pravila koja kažu da azilanti moraju zatražiti azil u prvoj državi u koju stupe u EU te da su posljedično njezina odgovornost – ispod radara prolazi podatak kako cijelo ovo vrijeme europske države u Hrvatsku kontinuirano vraćaju migrante.

Prema podacima koje smo dobili iz ministarstava unutarnjih poslova nekih država EU, jer hrvatski MUP više od tjedan dana Večernjem listu ne odgovara na pitanja o broju vraćenih migranata i o njihovoj daljnjoj sudbini, u Hrvatsku je dosad vraćeno najmanje 1500 azilanata. Iz Njemačke je preuzeto njih 920, iz Austrije 494, dok iz Slovenije pak samo 15. Broj je to koji je gotovo jednak broju azilanata – oko 1600 – koje Hrvatska treba prihvatiti iz Grčke i Italije po EU shemi relokacije. Ovi vraćeni ne ulaze u tu kvotu.

>> Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>> Krstičević: S Kotromanovićem ću stati pred naše vojnike pa neka oni procijene uspjehe

>> Sudjelovao u likvidaciji V. Sliška, sad je na razglednici

>> Prilog Oluja:

>> CIA: Američka pomoć Hrvatima novi je srpski mit

>> Ivan Selak: Jesam li pogriješio što nisam tukao po vojsci koja je bježala s civilima?

Komentara 28

TO
tolitol
21:39 04.08.2017.

Ovo zapravo nije ništa novo, samo se u našim medijima o tome šuti. Uredno se u Hrvatsku već dulje vrijeme vraćaju ljudi. Za ovo naravno treba zahvaliti dvojcu Milanović-Ostoja čije je prozirno maslo o neregistriranju migranata i dovelo do ovoga. Da je Hrvatska kontrolirala svoju granicu i poštovala svoja i europska pravila, ti ljudi bi bili vraćeni u Srbiju odakle su došli jer je bilo očito da se radi o ekonomskim migrantima. Umjesto toga, namjerno ih se nije registriralo kako bi se izbjeglo da ih se kasnije vraća u Hrvatsku. I povrh toga ih se u organizaciji države pokušavalo ilegalno prebaciti u Mađarsku i Sloveniju. Sad je ta balkanska svinj.arija od politike i sudski poražena na Sudu pravde EU-a. O ovome naša medijska mafija naravno ništa neće pitati Milančeta i Ostoju, a mi doista dobivamo ono što smo i zaslužili. Kad se ponašaš neozbiljno, tada zaslužuješ ovo.

SA
sasavt
21:26 04.08.2017.

koji je to k.ur. pa nisu helikopterom došli valjda su ušli u grčku prvo. i koji k. ih uopce primamo nazad !!?

DA
davnor
23:13 04.08.2017.

Ove ne registrirane vratit odakle su i došli i pridružit se poljskoj mađarima česima i slovacima pa neka frau merkel popizdi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije