Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ o "smeću":

'Hrvatskoj ne treba MMF nego nova, stručna i kompetentna Vlada'

goran soldo
Žarko Bašić/Pixsell
16.12.2012.
u 09:15

Državne se financije ne mogu unedogled temeljiti isključivo na izvlačenju novca od ionako osiromašenih i sve više nezaposlenih građana – kazao je Goran Soldo, tajnik Nacionalnog odbora za gospodarstvo

- Kontinuirani pad BDP-a kao rezultat nesposobnosti Vlade, nerestrukturinje javnih poduzeća, neučinkovitost državne uprave, nepostojanje investicija i porezna agresije rezultirali su padom potrošnje i osiromašenjem građana u prvom koraku, dok je u drugom kroz smanjenje kreditnog rejtinga bacilo Hrvatsku na koljena – izjavio je u priopćenju Goran Soldo, tajnik HDZ-ova Nacionalnog odbora za gospodarstvo.

Izostanak investicija uz oslanjanje isključivo na porezne mjere, nastavio je, pokazale su se pogrešnom strategijom.

- Državne se financije ne mogu unedogled temeljiti isključivo na izvlačenju novca od ionako osiromašenih i sve više nezaposlenih građana – kazao je.

Smanjenje rejtinga imat će, smatra, vrlo ozbiljne posljedice.

- Osim što će državi poskupiti zaduživanje pa će se budžet za investicije još više smanjiti, porast će kamate na kredite građana koji i ovako jedva spajaju kraj s krajem plaćajući veći PDV, skuplju hranu, cestarinu, struju, plin i grijanje… Pad kreditnog rejtinga znači i daljnji porast cijena, još nižu potrošnju i kupovnu moć – naveo je.

Soldo vjeruje kako će Vlada „svoju nesposobnost pokušati prikriti punjenjem proračuna kroz prodaju imovine svih građana“, odnosno Hrvatske poštanske banke, Croatia osiguranja i Hrvatskih autocesta, čijom prodajom ćemo „uz financijsku, izgubiti i cestovnu neovisnost“.

- Realizacijom Plana 21 natjerali su građane da kopaju po smeću, a sada su te strane kreditne agencije njihov gospodarski program i način rada ocijenili smećem. Hrvatskoj ne treba MMF nego nova, stručna i kopetentna Vlada – zaključio je.

>>Vrijeme je za rezanje plaća, dolazak MMF-a i promjene u Vladi

 

Komentara 27

KI
king90
13:02 16.12.2012.

Pod hitno treba raspustiti Sabor i Vladu, prestati placati te nesposobne politicare i platiti MMF-u da nas izvedu iz krize

AL
alean100
15:49 16.12.2012.

"Hrvatskoj ne treba MMF nego nova, stručna i kopetentna Vlada – zaključio je." Osam godina ste upravljali, dali smo vam povjerenje, sve ste uništili. Nadam se i molim bogu da vam sud ukine tu lopovsku organizaciju, da više nikada nee pomirišete vlast. Zar ste naivni i mislite da je narod budala, jako se varate.

HR
hrza
12:59 16.12.2012.

Hrvatskoj ne treba MMF nego nova, stručna i kompetentna Vlada' - drugim riječima novi I Z B O R I

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije