Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRDO 19

Vojnici u uredu Predsjednice: Na Pantovčaku održana vojna vježba

Vojna vježba Brdo 19
Foto: MORH/M.Čobanović
1/15
26.10.2019.
u 17:59

Vježbu su uz zapovjednika Počasno-zaštitne bojne brigadira Elvisa Burčula pratili načelnik Operativne uprave Glavnog stožera OS RH brigadni general Senad Fejzić i brigadir Ivan Hodak, stožerni časnik u Operativnoj upravi,

Ministarstvo obrane priopćilo je za javnost kako je danas u skladu s vježbovnim scenarijem u štićenom objektu Ureda Predsjednice Republike Hrvatske u Zagrebu Počasno-zaštitna bojna provela je vojnu vježbu „BRDO 19“.

Vježba je provedena u realnim uvjetima, prostoru i vremenu te situacijama u kojima Počasno-zaštitna bojna djeluje i nastavak je slijeda vojnih vježbi „OTOK 18“ i „VELEBIT 18“ kojima se provjerava spremnost Počasno-zaštitne bojne za provedbu misije i zadaća.

Provedena vježba glavni je obučni događaj Počasno-zaštitne bojne u 2019. godini, čiji je cilj uvježbavanje zapovjedne strukture Počasno-zaštitne bojne u procedurama tijekom procesa donošenja odluke zapovjednika s posebnim naglaskom na koordinaciju između ustrojstvenih jedinica OS RH i MUP-a, a u svrhu zaštite i osiguranja.

Vojna vježba Brdo 19
1/15

Također, drugi cilj vježbe je uvježbavanje taktika i procedura u zadaćama zaštite i osiguranja, uključujući širok spektar djelovanja na taktičkoj razini i djelovanje u sinergiji s pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Zapovjedništva specijalnih snaga, Obavještajne pukovnije i Ministarstva unutarnjih poslova RH.

U skladu sa scenarijem vježbe uspješno su provedene sve planirane obučne aktivnosti, a tijekom vježbe provedeno je samoocjenjivanje ustrojbenih cjelina Počasno-zaštitne bojne sukladno propisanim standardima iz djelokruga zaštite i osiguranja.

Vježbu su uz zapovjednika Počasno-zaštitne bojne brigadira Elvisa Burčula pratili načelnik Operativne uprave Glavnog stožera OS RH brigadni general Senad Fejzić i brigadir Ivan Hodak, stožerni časnik u Operativnoj upravi, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane. 

Ključne riječi

Komentara 5

MO
moškov
19:27 26.10.2019.

Dobro pa ako tako zeli vrhovnica neka tako i bude..jematva glasova je u tijeku... ...sad su na redu vatrogasci ...pa gorska sluzba spasavanja ..pa ljubitelji zivotinja ce doci diviti se kuji kiki.. ..pa alkari i tako unedogled...

MO
moškov
20:01 26.10.2019.

je li kika na sigurnom..je li lajanjem ometala tu savrsenu akciju ..

NO
Nordik
19:43 26.10.2019.

Gdje su tenkovi i migovi? Cirkus... U normalnim državama predsjednici i premijeri idu biciklima ili tramvajem na posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije