Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vježba u njemačkoj

Hrvatski vojnici otišli na prvu vježbu s oklopnjacima

morh, oklopna vozila, hrvatski vojnici (1)
Foto: MORH
1/7
26.04.2012.
u 15:40

Međunarodna vojna vježba održat će se od 28. travnja do 8. svibnja u središtu za borbenu obuku njemačkih OS Letzlingen

Pedeset sedam pripadnika Hrvatske kopnene vojske (HKoV) te pet borbenih oklopnih vozila Patria 8x8 AMV i jedna tehnička radionica u četvrtak ujutro iz Petrinje su krenuli u Njemačku na međunarodnu vojnu vježbu Borbene skupine Europske unije (EUBG), izvijestili su iz MORH-a. Međunarodna vojna vježba održat će se od 28. travnja do 8. svibnja u središtu za borbenu obuku njemačkih OS Letzlingen.

Tom će prigodom pripadnici OSRH prvi put vježbovno uporabiti ova borbena oklopna vozila izvan hrvatskih granica, a sudjelovanje na toj međunarodnoj vježbi značajno je za certificiranje djelovanja u višenacionalnoj Borbenoj skupini EU čiji je Hrvatska član, dok je Savezna Republika Njemačka vodeća nacija.

Pripadnici OSRH koji će sudjelovati na vježbi većinom su pripadnici 1. mehanizirane bojne Tigrovi Gardijske motorizirane brigade, opremljeni s pet borbenih oklopnih vozila pod zapovjedništvom natporučnika Krešimira Kršinića.

Uz njih, u Njemačku su upućeni i logistički specijalisti Tigrova te njihovi kolege iz Zapovjedništva za potporu.

Posljednjim pripremama prije više od tisuću kilometara dugog transporta nazočio je i zapovjednik Gardijske motorizirane brigade brigadni general Mladen Fuzul, koji je tom prigodom istaknuo da su za sudjelovanje u vježbi obavljene odgovarajuće pripreme te izrazio uvjerenje da će pripadnici OSRH uspješno izvršiti sve zadaće koje pred njih budu postavljene tijekom vježbe.

Komentara 39

ZE
zelja12
18:08 26.04.2012.

ne sekiraj se ti za nas i nase vijnike , a mozda je ona stara , treca sreca.

OB
-obrisani-
18:15 26.04.2012.

zelje neće više biti srba da vas spašavaju...samo vi opet lutajte ko guske u magli..... nemoj opet da bude....nismo znali

OB
-obrisani-
16:05 26.04.2012.

tako je krenulo i 1941 pa ste završili na staljingradu...... samo se vi družite sa švabama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije