Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENO STAJALIŠTE

Hrvatski veleposlanik Sabolić Komšiću prenio da predsjednica Grabar Kitarović nije dala sporne izjave

Željko Komšić
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
31.07.2019.
u 19:34

Veleposlanik Sabolić je pak kazao da osuđuje i izražava oštar prosvjed zbog svih izjava iz BiH a posebice zbog izjave člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića u kojoj je sporna i nepostojeća izjava predsjednice Hrvatske dovedena u kontekst presuđenog udruženog zločinačkog pothvata.

Hrvatski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Ivan Sabolić prenio je u srijedu predsjedatelju Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću pojašnjenje da su netočne tvrdnje o navodnim izjavama o stanju u BiH koje su u listu "Jerusalem Post" pripisane hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, priopćeno je iz Komšićeva ureda nakon sastanka koji je na njegov poziv održan u Predsjedništvu BiH.

"Veleposlanik Sabolić je iznio  službeno stajalište ureda predsjednice Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih i eurpopskih poslova Republike Hrvatske da navedene izjave nisu točne i da predsjednica Republike Hrvatske takvo nešto nikada nije izjavila", stoji u priopćenju dostavljenom medijima.

Navedeno je kako su dvojica Komšićevih savjetnika Branimir Jukić i Slaven Kovačević koji su također bili na sastanku tom prigodom ustvrdili kako se predsjednici Hrvatske "suviše često dešava da određene izjave završe u medijima, koje se tek naknadno demantiraju, poput izjave o deset tisuća ekstremista u Bosni i Hercegovini te da reakcije na izjave ne dolaze samo iz Bosne i Hercegovine nego i iz Hrvatske"

Ocijenili su i kako je predsjednici "trebalo previše vremena da u medijima demantira spornu izjavu", stoji u priopćenju.

Veleposlanik Sabolić je pak kazao da osuđuje i izražava oštar prosvjed zbog svih izjava iz BiH a posebice zbog izjave člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića u kojoj je sporna i nepostojeća izjava predsjednice Hrvatske dovedena u kontekst presuđenog udruženog zločinačkog pothvata.

Veleposlaniku Saboliću Komšić i njegovi suradnici, kako stoji u njihovu priopćenju, skrenuli su pozornost  "na upade naoružanih pripadnika policije Republike Hrvatske na teritorij Bosne i Hercegovine u rejonu Bosanske krajine čime se izravno narušava teritorijalni integritet i suvernitet BiH" uz ocjenu kako ovakve situacije mogu izazvati ne samo nesporazume nego mogu eskalirati u neželjenom pravcu.

Tijekom susreta veleposlanika Sabolića i Komšića dužnosnicima Republike Hrvatske upućen je poziv da analiziraju mišljenje Europske komisije o kandidatskom statusu Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji kako ne bi pozivali na rješenja koja su u koliziji sa samim mišljenjem, navodi se u priopćenju što je očevidna aluzija na prijepore oko mogućih izmjena izbornog zakona BiH.

Ponovljena je i ponuda rukovodstvu Republike Hrvatske a posebice predsjednici Grabar Kitarović da se u izravnim kontaktima razgovara o ovom ali i o drugim otvorenim pitanjima, stoji u priopćenju.

Komentara 14

BL
Bluefull
19:57 31.07.2019.

Jedno je sigurno ..... muslimanska mržnja prema Hrvatima i svemu hrvatskomu polako ali sigurno prelazi u bolest .

PR
prajdali100
20:54 31.07.2019.

Kada će mediji u HR shvatiti da Komšić nije " Hrvatski član predsjedništva" ? Radi se o ekstremnom jugoslovenu koji provodi politiku i interese bošnjaka.

BO
Bojnik
19:49 31.07.2019.

Ma kome se vi pravdate....Cuj Komšiću....o zemljo,otvori se.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije