Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČAN USPJEH

Hrvatski učenici osvojili četiri medalje na Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi

Iustracija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
29.07.2019.
u 21:29

Povratak hrvatske reprezentacije očekuje se zrakoplovom koji slijeće u zagrebačku zračnu luku u utorak navečer.

Četvero hrvatskih srednjoškolaca osvojili su četiri brončane medalje na 51. Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi koja se održala u Parizu.

 Kemičar Tomislav Portada s Instituta Ruđer Bošković izvijestio je Hinu da su po jednu brončanu medalju osvojili maturanti Mislav Barić iz III. gimnazije Split i Ivor Vavra Plavšić iz V. gimnazije Zagreb, te učenici trećih razreda Barbara Sumić iz III. gimnazije Split i Luka List iz koprivničke gimnazije "Fran Galović".

Ista je učenička četvorka bila dio reprezentacije koja je u travnju ove godine predstavljala Hrvatsku na 53. Međunarodnoj Mendeljejevoj kemijskoj olimpijadu u Sankt Petersburgu.

 Učenike na putu prate profesorica Branka Zorc, akademik Tomislav Cvitaš i izvanredni profesor Branimir Bartoša, koji su ujedno voditelji grupe nastavnika, znanstvenika i studenata koja je hrvatske učenike pripremala za natjecanje.

Povratak hrvatske reprezentacije očekuje se zrakoplovom koji slijeće u zagrebačku zračnu luku u utorak navečer.

Komentara 1

DU
Deleted user
15:00 30.07.2019.

Fotka vam je opet genijalna!!!! Fotka je iz kriminalistike i prikazuje analizu otisaka prstiju. Kakve to veze ima sa člankom i kemijskom olimpijadom???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije