Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE STAV

Hrvatski suverenisti optužili Kolindu Grabar-Kitarović za licemjerje

Suverenisti
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
05.07.2019.
u 14:31

Smatraju da se ne može netko smatrati kršćaninom ako pjeva crkvene pjesme na radiju

Predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović licemjerna je zbog svog odnosa prema migrantskoj krizi, poručili su danas Hrvatski suverenisti komentirajući njenu jučerašnju posjetu graničnom prijelazu u Cetingradu.

HRAST-ov Hrvoje Zekanović podsjetio je da su suverenisti u nekoliko navrata pozivali predsjednicu da kaže svoje mišljenje o migrantskoj krizi, ali nikada o tome nije rekla ni riječ.

- Štoviše, bila je pobornik ovakve politike premijera Plenkovića, a podržala je i Marakeški sporazum. Tada je odigrala veliki igrokaz svojim neodlaskom u Marakeš, a podržavanjem sporazuma, napravila je najgore – nije rekla svoj stav o sporazumu, a zapravo ga podržava.

Sada, kada je počela neslužbena predsjednička kampanja, vraća se svom izvornom biračkom tijelu i pokušava ga prevariti nastojeći se prikazati kao netko tko brine o stanovništvu Gorskog Kotara i Like i tko je zgranut migrantskom situacijom. Kada govorimo o licemjerju Grabar Kitarović, iznimno nas smeta to što su je Hrvatski suverenisti nebrojeno puta pitali da iznese svoj stav o Istanbulskoj konvenciji, da potakne premijera Plenkovića i ministra Kuščevića da se pokrene referendum, ona bi šutjela, iako je njezin stav o Istanbulskoj konvenciji jasan jer je bila za taj dokument – kritizira Zekanović.

Iznimno je sramotno, naglašava, to što ona smatra da su kršćani oni koji na Katoličkom radiju pjevaju crkvene pjesme.

- Kršćani u politici su oni koji vjerodostojno brane kršćanske stavove, brane stav Crkve i ono što hrvatski biskupi zastupaju, a to ona nije radila i ne radi – drži Zekanović.

Ni on ni ostali predstavnici Hrvatski suverenista nisu željeli odgovarati na pitanja o drugom predsjedničkom kandidatu kojega oni podržavaju - Miroslavu Škori, ali je Zekanović odgovorio na pitanje o položaju ministra uprave Lovre Kuščevića.

- Premijer ga neće razriješiti zato što je Kuščević zajedno s Plenkovićem sudjelovao u osporavanju referenduma i o izbornom zakonu i o Istanbulskoj konvenciji. Dakle, ako potone jedan, potonut će i drugi. Siguran sam da je premijer Plenković toga svjestan i da ga je Kuščević upozorio na to jer su zajedno sudjelovali u rušenju referenduma - zaključuje Zekanović.

Komentara 11

Avatar Chupacabra
Chupacabra
14:59 05.07.2019.

Kolinda, "šaraj malo".... Da joj nije protukandidat, pomislio bi čovjek da je savjetuje Milanović....

AN
antonelić
20:47 05.07.2019.

od kada je dr.kolinda precjednica , imamo 170 tisuća mladih hrskih migranata ... koji ona stav ima o tome ? ... da smo najprosperitetnija država u europi ? ...

BA
Barbasmora
17:20 05.07.2019.

Tesko rec ko je gori i ko ce napravit lipoj nasoj vise stete....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije