Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozadina ubojstva

Hrvatski povjesničar ubijen je zbog zemljišta u Italiji

24.04.2012., Rijeka - William Klinger, povjesnicar i autor knjiga medju kojima je i jos uvijek nepublicirana biografija o Josipu Brozu Titu. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
03.02.2015.
u 20:38

Potvrdio je to policiji njegov ubojica Alexandar Bonich koji je uhićen nakon što su snimke nadzornih kamera pokazale da je upravo on s Klingerom proveo posljednjih nekoliko sati prije ubojstva

Hrvatski povjesničar William Klinger, čije je beživotno tijelo u subotu pronađeno nedaleko od javnog bazena u Queensu u gradu New Yorku, ubijen je zbog razmirica oko prodaje zemljišta u Italiji.

Potvrdio je to policiji njegov ubojica Alexandar Bonich koji je uhićen nakon što su snimke nadzornih kamera pokazale da je upravo on s Klingerom proveo posljednjih nekoliko sati prije ubojstva. Klinger i Bonich, inače također povjesničar koji živi u New Yorku, koji je Klingeru organizirao nekoliko predavanja na području SAD-a, snimljeni su kako zajedno ulaze u dvije trgovine samo sat ili dva prije nego što je Klinger s dvije prostrelne rane, na glavi i vratu, pronađen u parku Astoria. Snimke nadzornih kamera iz zgrade u kojoj se nalazi i Bonichev stan pokazale su i kako je on neposredno nakon ubojstva iz stana iznosio Klingerove stvari kako bi ih bacio u smeće i uništio dokaze.

Kada su mu na policiji pokazane snimke, Bonich se slomio i priznao zločin. Klingera je ubio starim, antiknim pištoljem koji je potom bacio u East river, a povod sukobu bila je činjenica da mu je Klinger odbijao prodati zemljište na sjeveroistoku Italije, o čemu su neko vrijeme pregovarali. Bonich je, naime, planirao veći dio svog posla vezanog uz organizaciju predavanja na visokoškolskim ustanovama prebaciti iz SAD-a u Europu, gdje je već imao poslovnih veza, pogotovo u slovenskom Kopru te u Rijeci.

William Klinger u New Yorku se nalazio kako bi prisustvovao stručnom simpoziju s temom poslijeratne Jugoslavije, za što je bio stručnjak, ali i kako bi održao jedno predavanje koje mu je organizirao upravo Bonich. Policija još nije pronašla oružje jer čeka da se vrijeme stabilizira pa će pretražiti rijeku.

>> Hrvatski povjesničar ubijen u New Yorku, ustrijeljen u glavu. Ubio ga prijatelj?

Komentara 14

SB
sbb
21:40 03.02.2015.

Sumnjivo.

Avatar Dameanu
Dameanu
22:41 03.02.2015.

Za Boga miloga #luftbremzer# pa i da je bio homoseksualac kakve to veze ima? Covjek je ubijen!

Avatar Melankolija
Melankolija
07:27 04.02.2015.

Taj Bonich, izgleda neki cudan lik? Mislim, pucati covjeku u glavu? To je kao neka egzekucija? Obicni ljudi ne pucaju u glavu, oni pucaju iz afekta i cak cesto promase, a ovaj je pogodio u glavu i vrat. Hmmmm,....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije