Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjet predsjednika HUP-a

Hrvatski poduzetnici osnovali krizni stožer

11.11.2008.
u 19:31

Pritisak na vlast pojačava se i iz poduzetničkih krugova u kojima su se na konstituirajućoj sjednici savjeta udružili dosadašnji predsjednici Hrvatske udruge poslodavaca predvođeni prvim i počasnim predsjednikom HUP-a Ivicom Todorićem.

HUP-ov krizni stožer čine Ivica Todorić, Ivica Mudrinić, Franjo Luković, Branko Roglić, Emil Tedeschi, Darko Marinac, Željko Čović i Mladen Jakopec, sve bivši predsjednici HUP-a, te aktualni predsjednik Damir Kuštrak i glavni direktor Đuro Popijač. Kao istaknuti menadžer, poziv za članstvo u savjetu dobio je i Tomislav Dragičević, ali on se u ponedjeljak ispričao drugim obvezama.

Skup bivših predsjednika održao se iza zatvorenih vrata, a s njega je priopćeno da se razgovaralo o zabrinjavajućem stanju na svjetskim financijskim tržištima, o mogućim posljedicama za hrvatsko gospodarstvo te o već usporenim gospodarskim aktivnostima. Savjet je sa svoje prve sjednice apelirao na opću odgovornost kako kriza ne bi izazvala financijski i gospodarski kaos. Član savjeta Branko Roglić kaže da je još prije deset godina predlagao da se brodogradilišta prodaju za jednu kunu kako bi prestalo razbacivanje novca.

– Bude li se država koristila raspoloživim kapitalom za svoje projekte, tada ga mi nećemo imati ili će biti sve skuplji – tvrdi Roglić i dodaje da bismo se trebali ugledati na Slovence jer ondje već sada neke tvrtke rade četiri dana u tjednu, a radnici su pristali na to da petkom ostanu bez plaće umjesto da ostanu bez radnog mjesta.

– Ne možemo obećati da nećemo otpuštati budemo li došli u situaciju u kojoj ne bismo mogli plasirati robu i u kojoj bismo riskirali bankrot, ali otkaz je uvijek krajnja mjera – kaže Roglić. (Lj. G.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije