Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hrvatski lovci ubijali divljač u slovenskome zaštićenom parku

03.11.2008.
u 09:48

Članovi hrvatskoga Lovačkog društva Buj iz Umaga u nedjelju popodne ubijali su divljač u zaštićenome krajinskom parku Sečovlje u kojem je lov strogo zabranjen, prenosi slovenski dnevni list Delo.

Hrvatske lovce opazio je Joško Joras koji je o tome obavijestio voditelja parka Andreja Sovinca, slovensku policiju i medije. Unatoč tome lovci su nastavili pucati, a ubili su nekoliko fazana i drugih ptica. U park su došli sa šest automobila i lovačkim psima, a oko 15.30 sati su se odvezli.

Slovenija je još prije nekoliko godina taj park proglasila područjem od nacionalne važnosti. Kako navode slovenski mediji, hrvatski su lovci prije dvije godine postavili tablu na kojoj piše da je u tome parku dopušten lov. Potom je ta tabla uklonjena, ali su je Hrvati ponovno postavili.

Sovinc je resorno ministarstvo već nekoliko puta obavijestio o dolasku hrvatskih lovaca, a kako je najavio, nakon što skupi dokaze, obratit će se i hrvatskim nadležnim tijelima i upozoriti ih na ovaj slučaj. Hrvatski su lovci navodno lovili i zaštićene ptice.

(ič)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije