Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor HBK

Puljić: Danas se brak vidi kao nešto usputno, privremeno i prolazno

Hrvatska biskupska konferencija
Patrik Macek/PIXSELL
09.10.2018.
u 11:41

Biskupi će na plenarnom zasjedanju razmatrati i o suvremenim ekumenskim pitanjima te pitanju vjeronauka i kateheze. Saslušat će izvješća predsjednika pojedinih komisija, vijeća i odbora HBK

Redovito 57. plenarno zasjedanje Sabora Hrvatske biskupske konferencije (HBK), pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskoga nadbiskupa Želimira Puljića, počelo je u utorak prijepodne u Zagrebu, biskupi će na zasjedanju raspravljati o "Pohodu ad limina" Rimu gdje svakih pet godina podnose izvješće o stanju i prilikama u svojim biskupijama, a tijekom boravka u Rimu, od 11. do 17. studenoga, susrest će se i sa Svetim Ocem Franjom.

Sudionici zasjedanja susrest će se u četvrtak s tajnikom Svete Stolice za odnose s državama nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom.

U Rimu će, kako su izvijestili, saslušati izvješća o dva obiteljska susreta u kolovozu i rujnu, koji su održani u Dublinu i Solinu.

Predsjednik HBK, nadbiskup Puljić istaknuo je kako se danas brak vidi kao nešto usputno, privremeno i prolazno te podsjetio na kršćanski pogled u kojem brak zajedništvo muškarca i žene, a obitelj zajedništvo roditelja i djece.

Biskupi će na plenarnom zasjedanju razmatrati i o suvremenim ekumenskim pitanjima te pitanju vjeronauka i kateheze.Saslušat će izvješća predsjednika pojedinih komisija, vijeća i odbora HBK. 

Bit će riječi i o 40. obljetnici Branimirove godine koja je obilježena 1979. u Ninu u sklopu obilježavanja velike devetnice 13. stoljeća kršćanstva u Hrvata. Naglasak će, rečeno je, biti na obiteljskim temama i molitvi i nedjeljnoj misi.

Biskupi će raspravljati također i o mandatima u pojedinim tijelima HBK, izaslanicima na tijelima drugih biskupskih konferencija.

Nadbiskup Puljić je najavio i da će na konferenciji za medije u četvrtak biti predstavljeni zaključci zasjedanja Sabora HBK.

Zasjedanje Sabora HBK održava se od 9. do 11. listopada u sjedištu HBK u Zagrebu.

Komentara 3

Avatar sindarela
sindarela
14:11 09.10.2018.

I kaj to tebe briga nemaš ti valjda monopol nad brakovima

AE
Aedes2017
12:50 09.10.2018.

Bože..gomila lažljivaca, demagoga,licemjera,homoseksualaca I pedofila ! Želi li I jedan otvoriti največe rane KC I njihovih sotoninih apostola I o njima pred Bogom I vjernikom otvoreno govoriti ? ,Neće izdajice Isusa Krista mučenika spomenuti najveći grijeh protiv Duha Svetoga,smrtni I neoprostiv zločin na nevinim Kristovim anđelima : DJECOM ,!!! Istjerali ste miliune vjernika iz crkava I iz Sv.Crkve ! Tko ste vi da se usuđujete išta činiti I govoriti u Njegovo Ime ?Prokletnici, izađite iz Doma Njegovog I njegovog svetog Nauka,Njegove Sv. Crkve !Ne govorim ni u čije ime.Mene ste toliko sablaznili da ne ulazim u crkvu dok su vaši sotonisti prisutni.Meni je ujak bio svečenik kojeg su ubili komunisti 1946 godine u St.Gradiški nakon što ga ,,blaženi,, Stepinac poslao tamo za župnika. Vi,svi prisutni demagozi I sotonisti prolijevate opet nedužnu krv tisućama ubijenih nevinih svećenika I vjernika u napaćenoj Sv Crkvi u Hrvata.Sakrite se,sramite se ili se j a v n o pokajte I narodu I cijeloj Crkvi obrišite suze I jad.

TT
TTjac
13:01 09.10.2018.

Biskup ne zna o čemu priča. Može samo nagađati, a to nije relevantno. Ljudima trebaju konkretni i djelotvorni odgovori, a ne naklapanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije