Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'On je slomljen čovjek'

Hrvatski đakon osuđen zbog silovanja 15-godišnjakinje: 'Uništio je život djevojčice'

Silovanje
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
31.01.2019.
u 17:59

Na dvogodišnju uvjetnu kaznu osuđen je đakon M.K. koji je služio u Hrvatskoj katoličkoj misiji München

Na dvogodišnju uvjetnu kaznu osuđen je đakon M. K. (66) koji je služio u Hrvatskoj katoličkoj misiji München. Naime, hrvatski je đakon iz Münchena osuđen zbog silovanja 15-godišnje ministrantice, prenosi Fenix magazin.

Sud mu je zabranio svaki kontakt s djevojčicom i njezinom obitelji te mu udjelio odštetu od 10 tisuća eura za žrtvu i 5 tisuća za ustanovu u koju je djevojčica bila smještena zbog oporavka od seksualnog zlostavljanja. 

Također, dobio je i zabranu podučavanja djece u razdoblju od pet godina. 

- Optuženik je slomljen čovjek koji je uništio život djevojčice - kazao je sudac.

Sudac se đakonu i obratio izravno riječima kazavši “sve je to Vaša krivnja”. Sudac je također kazao „kako je bilo moguće ne suspendirati kaznu od dvije godine (u uvjetnu, op.a) ali je dodao kako je “đakon već bio devet mjeseci u zatvoru” i s gledišta suda on je nakon tih mjeseci zatvora “već slomljen čovjek“.

Djevojčičin odvjetnik rekao je da je ona prije silovanja bila dobra učenica, sramežljiva i povučena, prenosi Welt. S čovjekom koji ju je silovao imala je poseban odnos povjerenja.

Silovanje se dogodilo prilikom puta u Nürnberg prošle godine. Djevojčica danas nije u stanju da ide u školu, mjesecima je liječena u zatvorenom psihijatrijskom odjelu.

- Morala je napraviti prvi seksualni kontakt s čovjekom gotovo 50 godina starijim od nje - rekao je sudac.

Welt piše kako se na đakonovom licu ništa nije moglo vidjeti dok je riječ bila o djevojčici, a obično bi gledao u tlo. Međutim, kad bi govorio o sebi, gorko bi plakao.

- Život mi je bio težak - rekao je između ostalog. - Izgubio sam 17 kilograma u pritvoru.

Ispričao je kako je razveden od žene, a dijete nije vidio 1993. godine. Od razvoda, rekao je, nije imao seksualni odnos, jer tada se zarekao na celibat.

Pogledajte video Darka Kovačevića Daruvarca nakon presude:

Ključne riječi

Komentara 32

Avatar slaven0
slaven0
18:44 31.01.2019.

ucimo djecu da postuju autoritet temeljen na bajci, dakle neutemeljen, i onda se cudimo kada se svakakav sljam koristi njime da ostvari svoje ciljeve... Najgori se trulez skriva najljepsom fasadom..

DU
Deleted user
18:19 31.01.2019.

Pa tko mu je sudio? Pedofilsko vijeće . To što je uništio mladi život njegovim podržavateljima ne znači ništa !!!????

ZV
Zvjerko
18:28 31.01.2019.

Sud je NJEMU dodjelio odštetu od 10000 €???? O jbm ti novinarstvo!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije