Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI SE RAZLOG

Građani zabrinuti zbog masnih mrlja koje su se pojavile na Mrežnici

Masna mrlja na Mrežnici
Foto: Josipa Aračić
1/11
14.08.2019.
u 18:05

Hrvatske vode komentirajući masnu mrlju primijećenu 13. kolovoza navode da su visoke temperature zraka (uz površinu vode) i samog vodotoka doprinijele razgradnji otrgnute vegetacije.

Dva puta u tjedan dana na istom mjestu na rijeci Mrežnici pojavile su se masne mrlje, međutim djelatnici Hrvatskih voda ih nisu našli.

–  10. kolovoza 2019. godine u popodnevnim satima nakon dojave Državnog centra 112 Karlovačke županije o masnoj mrlji na rijeci Mrežnici na području vikend naselja Osor u Donjem Zvečaju, dežurni djelatnik Hrvatskih voda izišao je u obilazak i ustanovio da dojavljene masne mrlje nema, odnosno da uslijed puno kupača dolazi do otkidanja trave s barijera koja se u grumenima počela rasprostirati po vodotoku i stvarati dojam „onečišćene mrlje“, odgovorile su Hrvatske vode Radiju Mrežnici na pitanje zašto je Mrežnica bila masna 5. i 13. kolovoza. 

Foto: Josipa Aračić

Na upite o masnoj mrlji primijećenoj 13. kolovoza, Hrvatske vode navode da su visoke temperature zraka (uz površinu vode) i samog vodotoka doprinijele razgradnji otrgnute vegetacije.

Isto tako, istaknuli su kako će utvrditi sa sigurnošću jesu li "onečišćene mrlje" na Mrežnici uzrokovane vegetacijom, a ne nečim drugim. 

- Rijeka nikada nije bila ovako prljava i puna masnoće koja pliva po površini - napisala nam je Josipa Aračić koja nam je ustupila i fotografije.

Masna mrlja na Mrežnici
1/11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije