Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S. Brammertz u UN-u

“Hrvatske su vlasti neobjektivno komentirale presudu Gotovini”

serge brammertz
Boris Ščitar/Pixsell
06.06.2011.
u 18:23

Hrvatsku je uglavnom pohvalio za suradnju. Srbiju je pohvalio zbog izručenja R. Mladića, ali i pitao kako je uspio bježati 16 godina te podsjetio da ICTY želi vidjeti i G. Hadžića

Glavni haaški tužitelj Serge Brammertz izjavio je u obraćanju Vijeću sigurnosti UN-a da Hrvatska dobro surađuje s Međunarodnim sudom za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji (ICTY), ali i požalio se na reakcije hrvatskih državnih dužnosnika na presude Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

– Hrvatska je pravodobno i adekvatno odgovorila na naše zahtjeve o svjedocima i dokazima. Ipak, u vezi s utvrđivanjem lokacije vojnih dokumenata iz operacije Oluja napravljen je malen napredak – kazao je i dodao:

– Na žalost, nakon presude (Gotovini i Markaču, op. a.) najviši državni dužnosnici propustili su objektivno komentirati ishod tog procesa.

Srbijanskim vlastima zahvalio je na uhićenju Ratka Mladića za koje je rekao da je prilika za zadovoljštinu njegovim žrtvama. Podsjetio je ipak da je Mladić bio 16 godina u bijegu i zapitao kako je to mogao unatoč golemim sredstvima i državnim službama. Stoga je pozdravio obećanje srbijanskih vlasti da će progoniti sve koji su Mladiću pomagali. Pozvao je Beograd da obećano i ispuni te da se što prije izruči i Gorana Hadžića.

Komentara 170

BA
baš
20:42 06.06.2011.

a objektivno je to što je Mladić pobio ljude u Hrvatskoj a vi mu nećete suditi. To je kao puj, pik ne važi. Kakvi i***ti! i Don Grubišić bi im pozavidio, ni on to ne bi mogao opisati.

OB
-obrisani-
22:10 06.06.2011.

S. Brammertz: \"Nečemo dati ni milimetra robijaške kazne Gotovine i Markaća i oko toga čemo se sudovati izključivo na Haaškom sudu i nikako na nekom arbitražnom tribunalu\"

PA
Parsifal
12:47 07.06.2011.

Schikso rekoh ti....daj zašuti,pa valjda je red da i nama dadeš priliku misliti kako si pametna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije